nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

L'Audiència de Barcelona arxiva la causa contra el jutge que va condemnar Puig Antich

L'Audiència de Barcelona ha arxivat la querella per delicte de lesa humanitat que l’Ajuntament de Barcelona i les germanes de Salvador Puig Antich, l’últim pres polític executat a garrot vil pel franquisme, van presentar contra un jutge del consell de guerra que el va condemnar a mort el 1974.

A la interlocutòria, que és ferma, l’Audiència de Barcelona argumenta que el delicte de lesa humanitat, encara que no prescriu, no pot aplicar-se a l'Estat espanyol per fets ocorreguts abans de 1977, quan l’estat es va adherir al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, i recorda que la llei d’amnistia aprovada aquell any impedeix d’investigar violacions de drets humans comeses anteriorment.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ho han corromput tot, fa 5 mesos

Els feixistes s'apropiaren d'una llei que havia estat pensada per absoldre a persones condemnades i amb antecedents penals, per delictes tan absurds com estar afiliat a un sindicat no franquista i vertical, haver participat a una manifestació contra el règim franquista, o lluitar en la clandestinitat per la recuperació de la democrácia. I la van utilitzar per ser absolts dels seus assassinats, saqueigs i molts d'altres abusos, pels que haurien d'haver estat condemnats.

Valoració:5menosmas
Per marbosch, fa 5 mesos

A Espanya el feixisme té impunitat total:
* Els condemnats per l'assalt a Blanquerna encara no han, ni trepitjaran la presó.
* El fugit Carlos García Julià (sortirà lliure el proper 19-N) i en Fernando Lerdo de Tejada (fugí d'Espanya i mai es va fer res per localitzar-lo) participaren a l'assassinat dels missers a Atotxa.
* Javier Verdejo (Pitantà "Pan, T...) morí assassinat per un Guàrdia Civil i mai s'investigà el 14/08/76.
* El 3/03/76 la policia espanyola disparà (i assassinà)contra les persones que sortiren d'una esglèsia on s'havien refugiat i al manco conegudes hi ha 5 víctimes i els responsable MAI s'assagueren en un judici.
* 6 febrer 2014 la Guàrdia Civil va matar 15 persones disparant-los pilotes de goma i s'ofegaren.
Seria interessant fer un calendari on a cada dia aparaguessin les víctimes dels feixistes a Espanya i de ben segur que no quedaria cap dia en blanc.

Valoració:9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 5 mesos

Un chorizo.
Un “Vaquilla”.
Un atracador escudado en la causa anarquista, que mató a una persona que estaba cumpliendo con su trabajo con la mala suerte de que entonces la pena por asesinato era el garrote.
Ahora, por lo mismo, estaría de cañas por su pueblo después de dos o tres años de cárcel.
Qué mala suerte, oye.

Valoració:-11menosmas
Per ¿¿??, fa 5 mesos

¿Y don Francisco Anguas (Q.E.P.D.), no tiene derechos humanos?.

Parece que no.

Valoració:-11menosmas
Per sebastià, fa 5 mesos

Versió actualitzada de "Los Intocables" però amb l'argument fet pels "No tocables"

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris