algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

L''app' de rastreig de contactes podria estar activa a les Balears a partir del 10 d'agost

La secretària d'Espanya de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha informat aquest dilluns que l'aplicació voluntària d'alerta de contagis 'Radar COVID' podria estar activa a les Balears a partir del 10 d'agost.

Artigas ha detallat, a més, que l'aplicació voluntària d'alerta de contagis 'Radar COVID' «pràcticament dobla» la capacitat de detecció de contactes de positius de COVID-19. Artigas ha detallat els principals resultats del pilot de 'Radar COVID', dut a terme a l'illa canària de la Gomera entre els dies 29 de juny i 31 de juliol.

Segons la secretària d'Estat, s'han obtengut uns resultats «tremendament positius» en matèria d'eficàcia. Així, ha aconseguit augmentar a 6,4 el número de detecció de contactes estrets, enfront dels 3,5 que detecta l'illa a través de rastrejadors manuals.

Artigas ha avançat que la intenció de l'Executiu és que estigui disponible per tot l'Estat espanyol el 15 de setembre, un mes abans del que es preveu. No obstant això, existeix la possibilitat que «dues o tres comunitats autònomes», com les Balears i Canàries «per la seva vinculació amb el turisme, s'adapti des del 10 d'agost per procediment d'urgència».

Artigas ha argumentat que la seva implantació «requereix un petit desenvolupament» per part dels territoris, d'aquí ve que no es pugui utilitzar ja. En primer lloc, cada lloc ha de fixar a quin telèfon hauran de dir els contactes.

A més, han de fixar quin agent sanitari s'encarrega de lliurar el codi a la persona infectada perquè comuniqui el seu positiu a través de l'aplicació. Una vegada s'introdueixi aquest codi, l''app' notificarà a qualsevol persona que tingui descarregada l'aplicació i hagi estat a menys de dos metres durant almenys quinze minuts amb un infectat; és a dir, els mateixos criteris que segueixen els rastrejadors manuals per a decidir qui és un contacte estret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris