cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
26°

Pretenen que sigui l'exèrcit qui rastregi les vides dels infectats per la Covid-19

A l'Estat espanyol es veu que l'exèrcit, a banda de servir com a força d'ocupació, també té mots de desocupats i cada vegada que sorgeix una necessitat social, a qualcú se li ocorre que l'exèrcit la pot cobrir.

La darrera 'ocurrència' és que siguin els militars els qui facin de rastrejadors de les vides privades dels ciutadans afectats de la Covid-19. El Ministeri de Defensa espanyol ja ha advertit que ha previst un sistema de rastreig per a la detecció precoç i té pensat «capacitar a personal militar com a rastrejadors, que a més podran estar a la disposició de les autoritats que ho requereixin».

Aquesta mesura s'emmarca dins de la Instrucció publicada en el Butlletí Oficial de Defensa per la Sotssecretària de Defensa en la qual s'estableix el Sistema de Resposta Primerenca davant la Covid-19. En aquest sentit, el Ministeri ha elaborat un pla en un escenari de control de la pandèmia en l'àmbit de Defensa.
Com sempre passa amb aquestes coses, l'operació es presenta com a puntual i excepcional: «amb aquest pla, es preveu donar resposta a suports puntuals i excepcionals sol·licitats per les autoritats competents davant situacions d'emergència derivades de la propagació del Covid-19, i es crea un nucli, sota la direcció del Secretaris General de Política de Defensa, amb el suport de la Inspecció General de Sanitat».

Segons el Ministeri, «el personal designat dins de les Forces Armades disposarà de formació adequada per a exercir la seva funció. La planificació i coordinació dels cursos de rastrejadors serà responsabilitat de la Direcció General de Reclutament i Ensenyament Militar».
La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que «s'estan formant rastrejadors dins de l'Exèrcit» i ha simulat cert respecte cap al suposat autogovern de les Comunitats ja que ha afegit que «en cas de ser necessaris, si les Comunitats Autònomes ho consideren oportú perquè és la seva competència, puguin secundar-les en l'estratègia de detecció precoç, vigilància i control en col·laboració amb Salut Pública de les CCAA i l'Institut de Medicina Preventiva de la Defensa».

Res que no pugui rebregar en un tres i no-res un 'mando único' o una 'autoridad competente'. Amb l'aplaudiment entusiasta del tribunal corresponent. I del no corresponent si fos necessari.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 11 mesos

@ Claro que sí, guapi, & Cia
Si en quatre mesos no has vist cap militar és que t'has portat be amb el confinament i no has surtit de casa.
O també pot ser que hagis surtit en hores de feina i és clar que no els has vist... dic jo, vaja, perque la darrera solució és que t'has deixat les ulleres a casa.
Per cert, tú amb la teva mania d'intoxicar, no has aclarit "como le ponen los uniformes". T'emmerdes tot solet, infantil i poc assenyat.

Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos

Yo creo que a Marga Lee, en el fondo, y al igual que a @Sebastián, lo que le pasa es que le ponen los uniformes.
No le veo otra explicación a tamaña obsesión.
Yo no he visto un puñetero militar en cuatro meses.
Y yendo a trabajar todos los días.

Valoració:-1menosmas
Per Hidalgo, fa 11 mesos

Clar que sí. Per rematar-los!

Valoració:5menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos

Una molt mala noticia que posa en evidència una vegada més, que a l'estat espanyolsobra personal a l'exercit i manquenserveis publics ben dotats de personal suficient i eficient.

Valoració:10menosmas
Per No sé perque no els ignoren, fa 11 mesos

Ara ja no just insulten.als altres lectors, si no també als redactors.
Els diaris que son de tall dretà, com el que és de la mateixa antiga empresa d'aquest, no publica comentaris perfectament correctes just perque el que se diu no els interessa que se sàpiga, o perque contradiu el que exposen els opinadors fatxes que tot lo dia son a dins, mentre que aqui s' els accepta tot.
No entenc com se posen a disposició dels qie els volen destruir

Valoració:8menosmas
Per espolier, fa 11 mesos

Na Margalida és mallorquina. Son pare és de Corea.

Valoració:1menosmas
Per Sklatasang, fa 11 mesos

Aquesta redactora s’ha olvidat de prendre sa pastilleta. Precisa ajuda professional pero ja!
El primer pàrraf ho degué escriure en ple deliri. Crec molt recomenable que Dbalears no permeti l’us de sustàncies psicotròpiques als seus empleats...

Valoració:-12menosmas
Per No pots ser més desagradable, fa 11 mesos

Lee és un llinatge d'origen Anglès.

Valoració:7menosmas
Per Vergonya!, fa 11 mesos

El que faltava: Que l'exèrcit franquista se posi a espiat als ciutadans.
No els hem de deixar que ho facin.

Valoració:15menosmas
Per colom, fa 11 mesos

Lo que faltaba: la presunta china (Lee), hablando de fuerzas de ocupación. Léete la Constitución española, que tanto os gusta, solo en determinadas ocasiones.

Dime dónde se ve un militar en Palma. Tu saps es vent, pero no es Torrent.

La estupidez de determinadas personas supera en velocidad a la expansión del Universo.

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris