nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Madrid va recaptar durant el 2019 el 49,5% de tot l'IVA espanyol

Madrid va recaptar durant el 2019 el 49,5% de tot l'IVA espanyol.

dBalears/Arxiu

La Comunitat de Madrid va recaptar, durant el 2019, el 49,53% del total de l'IVA espanyol. Això representa gairebé la meitat de tot l'impost que es tributa en el conjunt de l'Estat.

Així ho publica el web SpainCrisis que destaca com la centralització de les grans empreses a la capital espanyola provoca aquests desequilibris en els comptes. I la seva intenció, amb el projecte de Madrid Nou Nord, és que fins a les PIMES de tot l'Estat acabin tributant allí.

Amb l'Impost de Societats passa una cosa semblant. Madrid recapta el 39% del total espanyol. Quant a l'IRPF, Madrid com a «paradís fiscal» ha aconseguit que els professionals paguin els impostos allí. Així, el que recapta Madrid és el 38,6% del total. Finalment, Madrid va representar el 46,5% de tots els imposts recaptats a l'Estat espanyol durant el 2019.

Segons SpainCrisis, tot això demostra «que es va aprofitar la crisi passada per a centralitzar l'economia a Madrid». «Ara com ara, Espanya no podria ser un Estat Federal per culpa de Madrid i la seva vampirització. Difícilment es poden quadrar els comptes si hi ha una regió que absorbeix tots els rebuts de llum, d'internet, de gas, etc.», asseguren.

A continuació reproduïm els gràfics que aporta SpainCrisis a partir de les dades de l'Agència Tributària:

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 9 mesos

@ Per,.. (Per què ets tant fals?) No ens vinguis ara amb enganyifes barates ni amb falses interpretacions. Tots sabem que per començar, el rei felipe vi, va demanar a la SEAT que marxèssin de Cat, els de Nissan, ara a mateix diuen que tanquen perque el Gobierno eÑol els va enganyar, i ja ho vaig denunciar quan un directiu ho va fer saber públicament però que només ho van publicar a laRepublica.cat, i tants de soborns que ja es sabràn.
Però potser que encara hi surtim guanyant, doncs molts immigrants eÑols que treballen a aquestes empreses, quan s'adonin de la situació en que els deixa "el seu pais", o es tornaran més catalanistes o se'n hauran d'anar a ca seu. I aixó els hi costa, diguin el que diguin.
I encara més quan vegin el remei que tenim preparat.

Valoració:5menosmas
Per ., fa 9 mesos

Si ses empreses se'n van de Catalunya, per qualque cosa será.

Valoració:-12menosmas
Per Vergonya!, fa 9 mesos

Madrid té més tributaris que no habitants.

Valoració:9menosmas
Per marbosch, fa 9 mesos

La comunitat de Madrid s'ha convertit en un paradís fiscal dins la mateixa Espanya, vaja, és el tumos que arrassa amb tot i deixa les engrunes pels altres. Per què la majoraia de productes que consumim fora de Madrid acaben donant els beneficis fiscals allà?

Valoració:11menosmas
Per Fendestas, fa 9 mesos

Seguiu votant al Partido Popular Nacional Socialista Obrero Español de los Ciudadanos con Vox que Podemos.
Seguiu.

Valoració:19menosmas
Per sebastià, fa 9 mesos

I com que "el dinero público no es de nadie" com va dir la ministra, tants com n'entren en surten i ves a saber com... i quan denunciem com han surtit ens tracten de insolidaris.
Aqui, els més tontos fan relotges i els més espavilats se'ls queden i se'ls venen. I encara contents i agraits.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris