algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Sanitat publica els informes de totes les CCAA sobre el canvi de fase

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dilluns els informes tècnics en què s'ha basat per acordar l'avanç en les mesures d'alleugeriment del confinament en els territoris de les diferents comunitats autònomes.

En un dels dos informes publicats sobre les Balears, s'indica que l'arxipèlag «compta amb un sistema d'Atenció Primària molt desenvolupat, amb un sistema de coordinació ben establert». Així mateix, es destaca que l'arxipèlag «disposa d'un protocol d'identificació dels casos harmonitzat amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat».

El departament que dirigeix ​​Salvador Illa ha penjat a la seva pàgina web tots els informes en què justifica l'avanç o no dels diferents territoris segons els paràmetres establerts pel mateix Ministeri. Estan datats entre el 3 de maig -quan les illes de La Graciosa, El Hierro i La Gomera i de Formentera varen avançar a la fase 1- i el 22 de maig, quan el ministre va anunciar que tot l'Estat ja estava en aquesta etapa.

Canvi de fase a les Illes Balears

En l'informe amb data del 2 de maig, la Direcció General de Salut Pública, Qualitat i Innovació indicava que Formentera passava a la fase 1 de la desescalada el dia 4 de maig, mentre que Menorca i Eivissa entrarien en la fase 0 juntament amb Mallorca.

Sanitat justificava que Menorca romangués en fase 0 al·legant a la capacitat assistencial en cas que es produís una ona epidèmica, mentre que sobre Eivissa indicava que en aquest moment tenia una evolució «menys favorable» del virus i que, tot i que disposava de més recursos sanitaris, manté una estreta relació amb Formentera on la incidència era menor a principis del maig.

D'altra banda, l'informe amb data de 8 de maig en el qual s'anunciava que Menorca, Eivissa i Mallorca passaven a la fase 1 detallava que el nivell de circulació del SARS-CoV-2 a les Balears «podria considerar-se com a baix».

Així mateix, destacava l'existència a l'arxipèlag d'«un mecanisme sòlid de coordinació per a realitzar un diagnòstic ràpid i coordinar la resposta entre tots els nivells assistencials mitjançant un Centre Coordinador Covid-19». A més, remarcava l'existència d'un hospital campanya el desplegament del qual no ha estat necessari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris