algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
26°

El BOE publica la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 7 de juny

Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, al Congrés dels Diputats.

E.P.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dissabte el reial decret pel qual es prorroga de l'estat d'alarma fins a les 00.00 hores del 7 de juny.

La pròrroga ha estat aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres després de ser aprovada en el Congrés dels Diputats. Amb aquesta nova publicació, l'Executiu manté la vigència del Reial decret 463/2020, de 14 de març.

El text habilita al ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la seva condició d'autoritat competent delegada, a concretar les mesures que hagin d'aplicar-se en el procés de desescalada, en un marc de cogovernança.

La nova pròrroga de l'estat d'alarma precisa que Illa serà l'única autoritat competent delegada per a l'exercici de les funcions derivades de l'estat d'alarma, sota la superior direcció del president del Govern, Pedro Sánchez, i conforme al principi de cooperació amb les comunitats autònomes.

Per això, amb la nova ordre deixen de tenir aquesta condició la ministra de Defensa, Margarita Robles; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Quant a la mobilitat, la publicació determina que, en el marc de les decisions que s'adoptin sobre la progressió de les mesures de desescalada, les persones podran desplaçar-se per la província, l'illa o la unitat territorial de referència en què es trobin.

Així mateix, el BOE estableix que les administracions educatives competents podran disposar la flexibilització de les mesures de contenció i la represa de les activitats presencials en l'àmbit educatiu no universitari i de la formació, sempre que s'acordi la progressió a fase 2 o posterior en un determinat àmbit territorial.

En aquest sentit, el document destaca que les activitats educatives podran mantenir-se a través de les modalitats a distància i 'on line', sempre que resulti possible.

D'altra banda, la publicació reflecteix que l'avanç del Pla per a la desescalada, amb la consegüent reactivació de l'activitat econòmica, de la mobilitat i de les necessitats dels ciutadans d'accedir als serveis, tant públics com privats, fa convenient facilitar el normal desenvolupament dels procediments administratius i judicials.

D'aquesta manera, estableix l'aixecament de la suspensió dels terminis administratius a partir de l'1 de juny i dels terminis processals a partir del 4 de juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris