nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Es manté la prohibició d'entrada de creuers fins que finalitzi l'estat d'alarma

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha dictat una ordre, en vigor des d'aquest dimarts, per la qual es manté la prohibició d'entrada a ports de l'Estat de vaixells de passatge tipus creuer procedents de qualsevol port. Aquesta prohibició, que fins ara havia estat prorrogada en dues ocasions, estarà vigent en principi fins que finalitzi l'estat d'alarma.

En l'ordre, publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), s'explica que el transport de passatgers ha de conservar «certes mesures de contenció i preventives» per a impedir la propagació del coronavirus i aturar la progressió de la malaltia. Per aquesta raó, explica el Govern espanyol, es manté la restricció d'entrada dels vaixells de passatge tipus creuer vigent des de les 0.00 hores del 13 de març passat.

L'Executiu subratlla que la Comissió Europea, en una comunicació datada el 13 de maig, assenyala que «els brots previs de Covid-19 en vaixells de creuer han posat de manifest l'especial vulnerabilitat dels entorns tancats durant els viatges llargs. Abans de les embarcacions de creuer reprenguin les seves operacions, els operadors de vaixells han d'establir procediments estrictes per a reduir el risc de contagi a bord i per proporcionar assistència mèdica adequada en cas de contagi».

En aquest sentit, el Govern espanyol apunta que la «complexa situació i la naturalesa imprevisible i dinàmica de la seva evolució, així com les directrius i recomanacions de la Comissió», desaconsellen l'aixecament de la restricció d'entrada de creuers a ports de l'Estat mentre els operadors no estableixin procediments estrictes per a reduir el risc de contagi a bord i els ports en la seva ruta puguin, en cas de necessitat, organitzar-se perquè els viatgers i els membres de la tripulació rebin tractament mèdic i es puguin dur a terme repatriacions i canvis de tripulació.

També com a mesura preventiva, l'Ordre de Transports tampoc no permet recalar port de l'Estat als vaixells i embarcacions d'esbarjo estrangeres que no tengui el seu port d'estada aquí, llevat de les que entrin només amb tripulació professional a bord.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa 11 mesos

Quines ganes de Titanic!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris