algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
25°

El Govern espanyol prorroga fins el 15 de juny la restricció de viatges no imprescindibles a països de la UE

El Govern espanyol ha prorrogat els criteris per a l'aplicació d'una restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública fins el proper 15 de juny.

Així ho recull una Ordre publicada aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que advoca per estendre l'aplicació d'aquesta mesura de restricció temporal adoptada el passat 17 de març pels membres de el Consell Europeu per a limitar l'expansió de la pandèmia, que s'ha anat prorrogant després d'avaluar la situació.

D'aquesta manera, els únics nacionals de tercers països de la Unió Europa que podran viatjar són els residents que es dirigeixin al seu lloc de residència, els titulars d'un visat de llarga durada expedit per un país membre al qual es dirigeixin i els treballadors transfronterers.

A més, estan autoritzats a desplaçar-se els professionals sanitaris o de cura de gent gran que tornin de realitzar la seva tasca, el personal dedicat a el transport de mercaderies, el personal militar, diplomàtic o consular i aquelles persones que acreditin causes de força major o motius familiars imperatius.

Així, es permetrà entrar a l'Estat espanyol, entre altres, a les persones registrades com a residents que es dirigeixin directament al seu lloc de residència en un altre estat membre, Schengen o Andorra, o al cònjuge de ciutadà de l'Estat o parella amb la qual mantengui una unió anàloga a la conjugal inscrita en un registre públic, i aquells ascendents i descendents que visquin al seu càrrec, sempre que viatgin amb o per a reunir-se amb aquest.

D'altra banda, l'Ordre publicada aquest divendres al BOE també estableix que es manté el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per a l'entrada i la sortida de l'Estat través de les ciutats de Ceuta i Melilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris