algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Sanitat recomana utilitzar màscares en els llocs de feina que no es pugui mantenir la distància

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha assenyalat que el Ministeri espanyol de Sanitat té «l'alta recomanació» d'utilitzar màscares en els llocs de feina quan no es puguin mantenir les distàncies de seguretat, fixades en aproximadament dos metres de manera ideal.

En roda de premsa després del Comitè Tècnic de Gestió del Coronavirus, l'epidemiòleg ha apuntat que és «altament recomanable» l'ús d'aquest material de protecció contra la Covid-19 en cas de no poder complir les distàncies mínimes.

En qualsevol cas, no ha avançat si el Ministeri es planteja fer-les obligatòries, com ha sí que s'ha fet amb el transport públic. Simón ha detallat que serà cada empresa, a través del seu programa de prevenció de riscos laborals, la que estableixi els procediments per a garantir la seguretat dels seus treballadors. L'expert ha recordat, a més, que algunes persones no poden utilitzar màscara a causa de condicions de salut prèvies, com a problemes respiratoris o ansietat.

Quant a la distància en exteriors, per exemple a l'hora de fer esport, el director del CCAES ha apuntat que el problema és el temps que es passa dins de la distància mínima de seguretat amb altres persones. En aquest context, ha explicat que si es passa corrent al costat d'un altre a menys de dos metres, el risc de contagi és gairebé nul pel fet que no s'està pràcticament en contacte.

No obstant això, ha narrat que «en alguns llocs públics la gent acaba formant cercles». «Aquestes distàncies acaben de no respectar-se durant un temps suficient perquè s'incrementi el risc de contagi», ha advertit, insistint en la importància tant de mantenir un o dos metres amb la resta de persones com de les mesures d'higiene que es recomanen des de l'inici de la pandèmia, principalment amb la rentada de mans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris