muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Es podrà fer esport entre les 6.00 i 10.00 del matí i entre les 20.00 i 23.00 de la nit

El Govern espanyol permetrà sortir a fer esport de manera individual i passejar amb una altra persona amb la qual es convisqui una vegada al dia a partir del 2 de maig i en unes franges horàries determinades: entre les 6.00 i 10.00 del matí i entre les 20.00 i 23.00 de la nit, ha anunciat aquest dijous el ministre de Sanitat, Salvador Illa, signant de l'ordre que regularà aquestes pràctiques.

L'esport a l'aire lliure haurà de realitzar-se en el mateix municipi de residència, mentre que en el cas dels passejos no podrà un allunyar-se a més d'un quilòmetre de distància del seu domicili.

Menors de 14 anys

En la mateixa ordre, es restringeix l'horari dels passejos ja permesos per als menors de 14 anys entre les 12.00 del migdia i les 19.00 hores (ara es permeten des de les 9.00 del matí a les 21.00 hores de la nit) amb l'objectiu que les persones autoritzades a sortir de les seves cases una vegada al dia no es concentrin en les mateixes hores.

Dependents i majors de 70

En el cas de les persones majors de 70 anys o dependents que requereixin companyia de cuidadors, se'ls reserva l'horari entre les 10.00 i les 12.00 hores, al matí, i entre les 19.00 i 20.00 hores de la tarda. En municipis de menys de 5.000 habitants no s'aplicaran cap d'aquestes franges horàries en considerar-se innecessari repartir a la població per a evitar aglomeracions.

Les persones amb símptomes compatibles amb la malaltia de la COVID-19 o que es trobin en quarantena després d'haver-se contagiat o per haver estat en contacte amb una persona portadora del virus no estaran autoritzats a gaudir d'aquests passejos ni a sortir a fer esport, ha precisat el ministre en una roda de premsa des del Palau de la Moncloa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa 12 mesos

Amb la seva visió centralista que tenen de tot el món, des de Madrid no se'n temen que hi ha municipis –supòs que n'hi ha a tot Espanya– que estan integrats per diversos nuclis de població, més o manco allunyats els uns dels altres, cadascun dels quals és més petit dels 5.000 habitants, però que entre tots en fan més de 5.000: és a dir, el municipi té més de 5.000 habitants, però cada poble no. ¿No és lògic que aquests pobles petits agrupats en un sol municipi siguin tractats de la mateixa manera que els municipis menors de 5.000 habitants? Posem com a exemple concret el cas de Bunyola: té 4 nuclis de població principals (a més d'urbanitzacions modernes diverses), Bunyola, Palmanyola, Baix des Puig i Orient, cap dels quals supera els 5.000 habitants, però entre tots en fan poc més de 6.000; ¿no haurien de ser cadascun d'aquests considerats independentment a efectes d'aquesta permissió de sortir a caminar? Els habitants d'un dels nuclis no se n'aniran a caminar o córrer pels altres nuclis! ¿No és ridícul que els pocs habitants d'Orient no tenguin llibertat per a sortir quan vulguin perquè viuen a un municipi de més de 5.000 habitants, tots molt lluny del seu poblet? ¿I el cas de S'Arracó i Pòrtol, per exemple, i tants d'altres? Senyora Delegada del Govern, o Sra. Presidenta del Govern, o Srs. Batles (masculí genèric inclusiu) dels diversos municipis: corregiu aquest doiot! Gràcies!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris