nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Entra en vigor la norma que considera baixa laboral per accident els aïllaments per coronavirus

El Reial decret llei que inclou la consideració excepcional com a situació assimilada a accident de treball dels períodes d'aïllament o contagi dels treballadors com a conseqüència del coronavirus entra en vigor aquest dijous.

Així s'estableix en el Reial decret llei pel qual s'adopten determinades mesures urgents en l'àmbit econòmic i per a la protecció de la salut pública, aprovat dimarts passat pel Consell de Ministres i publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE .

L'article cinquè de la norma, que entrarà en vigor aquest dijous, estableix que, amb l'objecte de protegir la salut pública, es consideraran, amb caràcter excepcional, situació assimilada a accident de treball, exclusivament per a la prestació econòmica d'incapacitat temporal del sistema de Seguretat Social, aquells períodes d'aïllament o contagi dels treballadors provocat pel coronavirus.

En ambdós casos la durada d'aquesta prestació excepcional vendrà determinada pel comunicat de baixa per aïllament i la corresponent alta. A més, es fixa que podrà tenir dret a aquesta prestació el treballador per compte propi o aliè que es trobi en la data del fet causant en situació d'alta en qualsevol dels règims de la Seguretat Social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris