cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Nova eina per a comunicar la difusió de contingut sensible a Internet, només en espanyol

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, mitjançant l’aplicació per a la Gestió Educativa de las Illes Balears (GESTIB), acaba de donar a conèixer a les famílies i a tots els centres educatius de les Illes Balears el Canal Prioritari que ha establert l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per a comunicar la difusió de contingut sensible a Internet i sol·licitar la seva retirada.

Aquesta actuació sorgeix del Protocol d'actuació entre el Ministeri d'Educació i Formació Professional i l'AEPD que articula la col·laboració per a donar a conèixer i difondre en els centres escolars, entre mares, pares, professors i alumnes, les conseqüències de l'obtenció i difusió il·legítima d'imatges sensibles a través d'Internet, que és un dels instruments més usats en els casos d'assetjament en l'entorn escolar -bullying i cyberbullying- i d'assetjament sexual a menors -grooming o conseqüències derivades del sexting- En el cas que aquesta captura o difusió d'imatges es realitzés mitjançant tractaments il·legítims de dades personals, també es difondrà la manera de presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

En el cas de plantejar una reclamació, el ciutadà haurà de descriure les circumstàncies en què s'ha produït la difusió no consentida de les imatges, indicant en particular si la persona afectada és víctima de violència de gènere, abús o agressió sexual o assetjament , o si pertany a qualsevol altre col·lectiu especialment vulnerable com el dels menors d'edat, persones discriminades per la seva orientació sexual o raça, persones amb discapacitat o malaltia greu o en risc d'exclusió social, així com especificant l'adreça o adreces web en les que s'han publicat.

Es pot accedir a aquest Canal a través de la web de l’AEPD www.aepd.es que està únicament en espanyol. En accedir a la seu electrònica de l'organisme per a presentar una reclamació de protecció de dades, sí que ofereix l'opció de triar llengua entre espanyol, català, eusquera i gallec. No obstant això, en triar català, per exemple, la web queda exactament igual que en la versió espanyola. És a dir, no hi ha una versió de la web en cap altra llengua de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris