muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

[ÀUDIO] El telèfon de l’Administració General de l’Estat rebutja l’atenció en català

Telefonar al telèfon d'atenció general al ciutadà de l'Administració General de l'Estat (060) i ser atès en català no és possible a dia d'avui. Tot i que el contestador automàtic doni l'opció d'escollir ser atès en català, només es pot parlar amb un operador si s'escull l'opció de castellà.

Des de la Plataforma per la Llengua s'ha fet la comprovació pertinent i asseguren que, si s'escull ser atès en català, es talla la telefonada i no s'arriba a parlar amb ningú. En canvi, si s'escull el castellà, ets redirigit a un operador. El treballador, de fet, afirma que l'ús de les llengües cooficials és només per al contestador i que els operadors únicament utilitzen el castellà.

Aquesta situació és una vulneració de l'article 15 de la llei 39/2015, del primer d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que estableix en el seu punt primer que «els interessats que es dirigeixin als òrgans de l'Administració General de l'Estat amb seu en el territori d'una Comunitat Autònoma podran utilitzar també la llengua que sigui cooficial en aquesta». L'oficina d'atenció al ciutadà del 060 té seu a totes les províncies de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears a través de les corresponents subdelegacions del Govern d'Espanya.

La Plataforma per la Llengua ha presentat una denúncia davant la Subdelegació del Govern espanyol per a exigir que se solucioni aquesta situació il·legal i es contracti personal lingüísticament capacitat en català perquè els ciutadans puguin accedir a la informació telefònica proveïda per l'Administració General de l'Estat en llengua catalana. El president de l'ONG del català, Òscar Escuder, recorda a Pedro Sánchez que l'Estat espanyol «continua tenint ciutadans de primera i de segona segons la llengua que parlin, malgrat que els ciutadans dels territoris catalanoparlants contribueixen al sosteniment de l'Administració General de l'Estat pagant els mateixos impostos que els ciutadans de la resta de l'Estat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa dervers d'un any

@ Sebas
No te alteres amigo y te digo lo mismo que al indignado.

Valoració:0menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any

@indignado
No te pongas estupendo y mentalizate

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Es a dir que reconeixen que hem de ser independents. No ens volen, doncs gràcies, nosaltres ja fa temps que no ho volem tampoc. EÑA haurà de baixar del burro, aixó de "els diners sí, però que vulgueu decidir, no" és un concepte ancestral, primitiu i opressor que va acabar malament per a ells, o sigui, amb l'independència de les colonies, (Cuba, Filipines, Sudamèrica... ) i ara ja només en falta una...i d'aquesta en treuen massa profit i els hi costa. De què viurien ?

Valoració:0menosmas
Per Comprovació, fa dervers d'un any

Si deis: Fills de puta! Segur que us entendran tot d´una.

Valoració:-2menosmas
Per indignat, fa dervers d'un any

@balearium
Sí pot ser d'altra forma. És qüestió de voluntat i de no tenir actitut colonialista envers la resta de llengües de l'Estat.
Les llengües de l'Estat mereixen un respecte i pareix que això només es té en compte quan parlam del castellà. Llengua, com el seu nom indica, originària de Castella i que per imposició es parla a tot l'Estat. No neixem bilingües, s'ens ha fet bilingües.
Que constim, abans que diguis res, que estic totalment a favor de conèixer més llengües. Com més llegües aprenem, més cultura i més formes divereses de veure el món.

Valoració:1menosmas
Per i més, fa dervers d'un any

Seguim que amb els troglodites monolingües no hi ha futur. Endavant amb la independència. //*//

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

No puede ser de otra forma amigos....mentalizaros.

Valoració:-6menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Amb ESPAÑA no hi ha res a fer, sembla mentida que encara hi hagi gent que protesti.

Valoració:12menosmas
Per No en el meu nom, fa dervers d'un any

Jo no vull pagar impostos a un govern que ens discrimina.
Després els molesta que demanem la INDEPENDÈNCIA.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris