muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El PSC vol reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com un estat plurinacional

El document que vol aprovar el Partit Socialista de Catalunya (PSC) en el seu XIV congrés, que se celebrarà entre els dies 13 i 15 de desembre, esbossa les seves propostes sobre l’encaix territorial de Catalunya a Espanya, amb una aposta pel federalisme, però també per altres qüestions com la llengua, el treball, l’emergència climàtica o la inclusió social.

«Avui, Espanya és un país modern -plurilingüe i pluricultural- que es fonamenta en la igualtat de drets i la garantia de el dret d'autonomia dels pobles que la integren. Reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com un estat plurinacional és la nostra manera d'entendre la nostra unió i la igualtat en la diversitat», subratlla el document.

El PSC també reivindica que en el federalisme es troben «les millors solucions per a reconèixer, respectar i integrar les diverses identitats nacionals que conviuen, sense disminuir la cohesió social i la igualtat entre espanyols».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@ Balnearium .- Si sabéssis els comentaris que t'he enviat i que t'has perdut...

Valoració:1menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

Nació= Territori o territoris que comparteixen: Llengua, cultura, història i/o religió.
Estat plurinacional: realment hi ha pocs estats que tenguin una sola nació la qüestió és que respectin aquesta nació si no la nació, per sobreviure, a la força, haurà d' esdevenir un estat independent i això és el que està passant amb catalunya....

Valoració:6menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Ni al Jaimito se li haria acudit una bajanada com de de l´Iceta i dels seus amics dels PSOE. O sigui, Catalunya és una nació i Espanya un estat plurinacional", i tots contents cap a casa a obrir una ampolla de xampany ( no diguem cava perquè no s´ofenguin els seus amics espanyols). Ja està bé, home. Visca Catalunya lliure primer, com més aviat millor i després els països catalans, després.

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

Castella o Espanya ès un imperi, lo contrari de nació.

Valoració:6menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any

Hombre Sebas, apareciste has estado de vacaciones majete.

Valoració:-4menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any

-Retòrica pura e inútil, n´es tem farts.

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Es un insult a la inteligència. Una "nació" a la espanyola, vol dir que sempre estarà supeditada al gobierno central de madrid, li diguin com li vulguin dir. Iceta, estàs acostumat a parlar per la gent de la estepa, i per aixó no cal ser gaire espabilat sino trampós i mentider.

Valoració:11menosmas
Per sa realitat, fa dervers d'un any

Una estratègia per a passar temps. No s´ho creuen ni ells. Pobrets venuts !

Valoració:11menosmas
Per inca, fa dervers d'un any

Ressusciten el follet del federalisme ara?? Au que fan rialles!. I poca broma amb la proposta velada d'eliminar la immersió

Valoració:11menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

És un poc tard, no ho creus Miquelet?

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris