muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias arriben a un acord per a formar un Govern de coalició

Els líders del PSOE i Podemos han arribat a un acord en menys de 48 hores

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han aconseguit un acord per a formar un Govern de coalició en el qual el líder d'Unidas Podemos ocupi la vicepresidència. Així, els líders del PSOE i Podemos, han arribat a un acord en menys de 48 hores, fet que ha sorprès molta gent, ja que en les anteriors eleccions del mes d'abril, es necessitaren prop de sis mesos de reunions, per a, finalment, tornar a concórrer a les eleccions d'aquest passat 10N.

El document conjunt que confirma aquest pacte assenyala que els detalls es coneixeran en els pròxims dies, però fixa una sèrie «d'eixos prioritaris d'actuació del govern progressista» en els quals estan d'acord PSOE i Unidas Podemos.

Entre aquests eixos hi ha combatre la precarietat laboral, protegir els serveis públics -entre els quals se cita l'educació, la sanitat i la dependència-, garantir les pensions i l'habitatge «com un dret i no com a mera mercaderia». L'acord aconseguit aquest dimarts es basa en el pacte per als pressupostos que varen signar totes dues formacions l'octubre de 2018, i que recull entre altres coses la lluita contra les cases d'apostes.

L'acord inclou en un dels seus punts la lluita contra el canvi climàtic i l'enfortiment de les petites i mitjanes empreses, així com als autònoms. El text recull una altra de les normes sobre les quals hi ha hagut consens en el Congrés: una llei de mort digna i a l'eutanàsia. El pacte parla també d'assegurar la cultura com a dret i fomentar l'esport.

El setè punt està dedicat enterament a les polítiques feministes i al·ludeix a la necessitat de «garantir la seguretat, la independència i la llibertat de les dones a través de la lluita decidida contra la violència masclista», amb referències també a la igualtat retributiva i els permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles.

El vuitè refereix a Catalunya. Assenyala la necessitat de garantir la convivència i «la normalització de la vida política». «Es fomentarà el diàleg a Catalunya, cercant fórmules d'enteniment i trobada, sempre dins de la Constitució», afegeix el text.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris