muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:

[VÍDEO] L’ANC posa en marxa un servei d’imatges per a ajudar les defenses de víctimes de la repressió

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat aquest dilluns dos nous serveis per a fer front a la repressió. D’una banda, s’ha activat un servei de recull d’imatges per a ajudar les defenses de víctimes de la repressió. Amb aquests serveis, es pretén aportar informació addicional als serveis jurídics dels represaliats, especialment aquells que han patit violència policial i judicial aquests darrers dies.

Es demana que la gent que tengui imatges en què es vulnerin drets, com càrregues policials, cops antireglamentaris, vexacions, etc. facin arribar els vídeos, a ser possible a través d’un enllaç de descàrrega, a l’adreça testimonivisual@assemblea.cat, i que s’especifiqui el lloc, el dia, l’hora i la informació de contacte.

Servei d’assistència psicològica
Des d’aquest dilluns, l’Assemblea també ha posat en marxa un servei d’assistència psicològica per als afectats per la repressió. La gent que ho necessiti, caldrà que telefoni al número 93 347 17 14 i marqui l’extensió 1036.

Aquest servei està pensat sobretot per a les persones que hagin viscut o patit una situació traumàtica o dura i que, un cop hagi arribat a casa, o passades 24 o 72 hores després del trauma, necessitin atenció psicològica. El servei també està pensat per a les famílies que tenguin familiars detenguts, retenguts o empresonats, i tenguin necessitat d’un servei d’aquesta mena.

A la trucada s’ofereix una primera atenció per saber com està el pacient, i a partir d’unes primeres qüestions, s’identifica el seu estat. A partir d’aquí, s’obren dues vies d’actuació. Una primera telefònica, en la qual un professional es posa en contacte amb l’afectat, parla amb ell i li comparteix recursos per a afrontar la situació emocional en què es troba. Si amb aquestes eines no és suficient, llavors s’ofereix la possibilitat de dur a terme una atenció personalitzada, cara a cara, en cas que la situació sigui crítica.

El servei, d’acollida, no pas de teràpia, està pensat per a oferir dues sessions telefòniques o presencials gratuïtes. Si, un cop transcorregudes les dues sessions es continua requerint atenció personalitzada, es derivarà cap a un altre professional, o el mateix que l’ha atès. S’ofereix gràcies al compromís i la voluntarietat de professionals de la sectorial de psicòlegs per la independència.

Aquest servei se suma al servei d’assistència jurídica gratuïta només per a casos d’emergències que l’Assemblea va activar fa alguns dies. En cas de necessitat, es recomana telefonar al 93 347 17 14 i marcar l’extensió 1035.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per misser, fa dervers d'un any

Defensam-nos amb sa força de sa raó. Ses imatges són indispensables.

Valoració:2menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

Menos peliculillas que la represión es de los violentos.

Valoració:0menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Molt bona i necessària iniciativa.
Enhorabona!!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris