cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

Concedeixen a Urdangarin sortides de la presó per a fer «voluntariat»

El Jutjat de Vigilància Penitenciària Primer de Castella i Lleó ha estimat amb oposició del ministeri fiscal el recurs formulat per Iñaki Urdangarin en relació a la possibilitat de realitzar sortides per a dur a terme un programa d'atenció especialitzada fora del Centre Penitenciari d'Àvila, on compleix condemna.

Segons ha informat el TSJCL, les sortides autoritzades pel jutge de vigilància penitenciària a Iñaki Urdangarin consistiran a acudir dos dies a la setmana durant vuit hores a una institució per dur a terme una tasca de «voluntariat» i evitar així la «dessocialització» que comporta la solitud de l'intern.

El jutge de vigilància penitenciària explica en la seva decisió que l'elecció del règim de vida, és a dir, la forma de complir la pena de presó, no està subjecta a la voluntat dels interns ja que ve regulada en la legislació penitenciària i és imposada de forma imperativa per l'Administració pel que el seu incompliment és objecte de sanció.

En aquest sentit, recorda que la «situació d'aïllament» com a forma de compliment en la qual es troba Iñaqui Urdangarin no és fruit de la seva elecció sinó decisió de l'autoritat penitenciària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris