algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

L'Open Arms demana asil a l'Estat espanyol per als 31 menors que ha rescatat

162397

Aquest dilluns el vaixell Open Arms ha evacuat d'emergència a Malta vuit dels 159 migrants que du a bord des de fa 12 dies. Es tracta de dues dones amb problemes de salut i dels seus acompanyants. A aquestes persones cal sumar l'evacuació la nit de diumenge d'un home afectat de tuberculosi per part de la Guàrdia Costanera italiana a Lampedusa i dues dones en avançat estat de gestació i la germana d'una d'elles el 3 d'agost.

El capità, Marc Reig, ha sol·licitat aquest dilluns a l’ambaixada espanyola a Malta que doni asil als 31 menors rescatats i designi un port per al seu trasllat. A més, ha assegurat que els menors «compleixen les condicions per ser reconeguts com a refugiats» i ha indicat que aquesta situació ja es va informar el Tribunal de Menors i de la Procuradoria de Menors de Palerm sense obtenir resposta.

En la sol·licitud ha demanat que l’ambaixada traslladi al Govern espanyol aquesta situació perquè «en consideració a les especials circumstàncies que concorren en el cas, ordeni a l’autoritat corresponent que organitzi la seva tramitació urgent, inclòs el trasllat dels menors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris