muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Catalanofòbia: un home intenta agredir una dona perquè parlava en català per telèfon

L'escriptor i ex-agent de policia, Esteban Navarro, ha denunciat a través de les seves xarxes socials un greu cas de catalanofòbia. D'origen murcià, Navarro viu des de fa dues dècades a Aragó amb la seva dona.

Precisament, la víctima d'aquest greu cas de catalanofòbia a Osca, ha estat la dona de l'escriptor.

Esteban Navarro ha narrat així els fets succeïts en un establiment comercial d'Osca: «Aquest matí es trobava la meva esposa comprant en el Mercadona de la plaça Tarragona i mentre estava en la coa per a passar per caixa, parlava per telèfon amb una familiar de Barcelona. Les dues sempre parlen entre elles en català, el seu idioma matern. Un 'energumen' que esperava en la coa, davant d'ella, s'ha girat i, sense cap motiu, l'ha començat a insultar: 'Puta catalana independentista, tant de bo us cremessin a tots'. I per a continuar amb la seva impecable argumentació li ha dit: 'Sou una plaga i aquí a Espanya es parla en espanyol'.

Diverses persones de la coa han mediat perquè no continués insultant i un senyor s'ha interposat perquè semblava que volia agredir-la. La meva esposa ha tractat d'explicar-li que estava parlant per telèfon i fins i tot ha posat l'exemple que si estigués parlant amb algú anglès, utilitzaria aquest idioma. Però segons sembla a aquest exaltat no li ha semblat bé i ha continuat amb els seus insults desmesurats cap a una dona major que ell i que només estava comprant en la coa del supermercat.

No denunciarem perquè seria donar-li veu a un miserable que no entén que no tots els catalans són independentistes i que, afortunadament, un parla per telèfon en l'idioma que vol i amb qui vol. Però aquest home, que ha proferit crits que era d'Osca de tota la vida, potser no sap que nosaltres portem dues dècades aquí i que li superem amb escreix en una cosa: en tolerància.

Aprofit per a agrair a tots els clients que han intervingut i al personal del Mercadona, especialment a la responsable de seguretat, que s'han desviscut per la meva esposa, ja que la situació ha estat d'allò més desagradable».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

"...no tots els catalans són independentistes...". Fa sa impressió que es presenta s'independentisme com a una cosa menyspreable. Ara imaginem que no estam parlant de catalanofòbia sinó de maltractament de gènere. Està mal vist que una dona es vullga separar o divorciar de qui la maltracta? Idò per què ha d'estar mal vist que es qui patim sa catalanofòbia mos vullguem separar o divorciar d'Espanya?

Valoració:5menosmas
Per de cap manera, fa dervers d'un any

Totalmente en contra de esas barbaridades, tengan el signo que tengan. Y vengan de donde vengan. Y no vivo en 1940, como alguno.

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@barrufet.- 1940.- Una circular del Gobierno Civil de Barcelona informa que tot funcionari que parli català serà destituït. O sigui que de des dels Reis Catolics¿¿...?? fins ara, ho han estat intentant de males maneres i no ho han aconseguit, peró els ignorants i perversos malignes que tenim la desgràcia de tenir per veins, son incapaços d'arribar-ho a comprenre. Serà per motius genètics?

Valoració:8menosmas
Per marbosch, fa dervers d'un any

En un país o estat plenament democràtic, aixó seria considerat directament racisme, aquí no passa res, ... faran una bandera més grossa i seguiran tapant la m...

Valoració:11menosmas
Per Andreas, fa dervers d'un any

"seria donar-li veu a un miserable que no entén que no tots els catalans són independentistes"
Sr. Navarro: considera que el tractament donat a la seva dona per aquest energumen es justificaria si ella fos independentista?
Falta molta cultura democràtica encara.

Valoració:14menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any

-Aquest desgraciat e incult mesetari pot ser vol que els catalanoparlants nos amagem com las ratas per poguer parlar la nostra llengua al igual que va passar el 1659 i 1714 amb el famosos tractats del Pirineus i el Decret de Nova Planta respectivament en que el català va quedar prohibit i naturalment exclòs de ambients oficials i academics i no més es parlaba en ambients molt reduits o familiars.- Dons amb aquest cas ho tenen clar, no defallirem mai per molt que bramin.

Valoració:18menosmas
Per Gabriel, fa dervers d'un any

Ara, Esteban Navarro, després d'aquests fets, és un bon moment per meditar i plantejar-te promoure la causa independentista ja que com has pogut observar, és difícil conviure al costat del bestiar espanyolista.

Valoració:31menosmas
Per Vergonya!, fa dervers d'un any

Aquest "home tan valent, que "lluita perque només se parli en Castellà" hauria de fer el m mateix quan veu a àrabs, o a aquests homenarros d'Europa de l'Est que pareixen guardarrobes de tres cossos, o a aquests senegalesos tan alts i musculats, quan parlen en les seves llengues respectives, enlloc de pegar a una dona indefensa, a traició i sense haver creuat ni mitja paraula.
Però aquest l'exemple que donen les forces d' un suposat ordre Public a tot aquest espanyolamen incult i maleducat, que no tenen ni idea del que son els principis morals i ni molt manco la cavallerositat.
Quina vergonya!, Quina vergonya!

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris