nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Gairebé la meitat dels aspirants a guàrdia civil suspenen la prova de llengua castellana

Més de 23.000 candidats es varen presentar el 13 i el 14 de juliol a les proves de selecció per a les 2.210 places d'una nova fornada d'agents de la Guàrdia Civil.

Una de les proves que més maldecaps va comportar als aspirants a guàrdia civil va ser la prova de llengua castellana. L'examen consistia en deu frases amb quatre paraules subratllades. Els aspirants a estudiar a l'acadèmia de la Guàrdia Civil havien de marcar les paraules que consideressin que contenien alguna errada ortogràfica. Tenien deu minuts per completar el test.

Un total de 10.081 presentats varen suspendre la prova (representa el 43% dels inscrits) i han quedat fora del procés de selecció.

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils denuncia la dificultat de la prova i el fet que les preguntes no tenien la mateixa complicació en l'examen del dissabte 13 i el del diumenge 14. El primer dia, el test d'ortografia el van suspendre el 57% dels opositors, i el segon, la xifra de suspesos es va rebaixar al 31%.

Superada la prova ortogràfica, els aspirants a guàrdies civil havien de contestar 20 preguntes en anglès i aprovar un test de coneixements generals. La següent prova eliminatòria és un test psicotècnic i una prova de resistència física.

Els aspirants que superin aquestes proves hauran de passar un reconeixement mèdic i una entrevista personal abans d'incorporar-se a l'Acadèmia que la Guàrdia Civil té a Baeza i a Valdemoro.

Delicte de rebel·lió

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha modificat el temari de les oposicions a partir del 2020. El nou temari incorpora un bloc de Dret Penal amb un epígraf on es detallen els delictes contra la Constitució Espanyola, com ara el delicte de rebel·lió. El nou programa també incorpora continguts legislatius sobre la igualtat entre homes i dones, drets i llibertats dels immigrants, protecció de dades, riscos laborals i literatura i història d'Espanya.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

He buscat entre els comentaristes per veure si hi ha algún Sebastián. No n'he trobat cap, només un tal "tianet" que, per cert, passo de llarg per les seves idees tronades, i en tot cas, jo, que em dic Sebastià i aixi consta en el registre i a la partida de naixement, que vaig córrer a corregir tan aviat com ens van deixar, doncs fins i tot per aixó, tenim que demanar permís, gràcies a elements com aquest que es fa dir "balearium" i que si al menys hagués vingut a Balears en patera, segurament seria molt més persona i que es devia colar perque ningú no li va tinguer que dir "háblame en español",doncs son de la mateixa collita.

Valoració:3menosmas
Per unaperaqui, fa dervers d'un any

Zerolingües! Hahahaa!!

I la culpa també deu ser dels "pancatalanistes"? De la immersió? Dels separatistes?

Valoració:3menosmas
Per Fa feredat!, fa dervers d'un any

Imaginau quin nivell de comprensió poden tenir en escoltar un ciutadà!

Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Hahahahaaaaaaaa aquests son els futurs agents del ordre que ens diran" hable en castellano, que estamos en Españññaaa." "La flor i nata" hahahaaaaaaaaa.
Sobren més comentaris,
Salut i República Països Catalans

Valoració:7menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Preguntes/respostes en anglès i res de català, quan es català aquí és oficial i s'anglès no

Valoració:8menosmas
Per indignat, fa dervers d'un any

@balearium
Repetesc. Penses abans d'escriure?
No serà que tu et desfogues amb comentaris (no entraré a valorar-los) en aquest lloc que tant menysprees?

Valoració:9menosmas
Per indignat, fa dervers d'un any

@balearium penses abans d'escriure?
Creus que tots els que es presentaven a les oposicions només provenien d'escoles on s'ha fet immersió lingüística?
Em sap greu ser tan categòric, però el teu comentari només mostra curtor.

Valoració:11menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

@Sebastian

No te alteres majete, que aunque tengas este panfleto para hacer comentarios irrisorios de nada te servirá salvo para desfogarte medio minuto.

Valoració:-7menosmas
Per vador, fa dervers d'un any

Qui no pot ser res en sa societat española, opta a entrar a sa guàrdia civí. Per això hi veim dins tantes "joies" castellanes.

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@ balearium, noi ets un perfecte "encantador" d'aprenents de llengues mortes com està destinat a ser el teu espanyol veient el grau de coneixement que en demostreu, i el teu punt de vista desde la lògica espanyolista encara és més esgarrifós. Sembla fet per algun politic feixista qualsevol, explicant a los españoles todos, el contubernio judeo-masónico-comunista. I encara s'ho creuen allá por los pueblos de la España profunda de on sembla que has sortit tú també. I el pitjor en el teu cas és la malicia intoxicadora que només els ignorants es creuen i els aprofitats, avantatgistes i gangueros proclameu. Sou despreciables, noi.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris