muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Per ser funcionari de Justícia el castellà és requisit, el danès o finès, mèrit i el català, ni una cosa ni l'altra

En la nova convocatòria del ministeri de Justícia espanyol, per a «l'ingrés o accés als cossos de funcionaris al servei de l'Administració de Justícia», el coneixement de la llengua castellana continuarà sent un requisit indispensable, el coneixement de «llengües estrangeres» puntuarà com a mèrit, però, en canvi, el coneixement d'allò que el ministeri de Justícia anomena «lenguas oficiales, distintas al castellano», no puntuarà en la fase de selecció.

El Ministeri, dirigit per Dolores Delgado, ha substituït la prova única que es feia fins ara per una doble prova amb una fase inicial general i una fase de mèrits només per als que aproven.

En aquesta segona fase, els aspirants milloren la seva puntuació si acrediten el coneixement de «llengües estrangeres».

El coneixement del català, en canvi, pot acreditar-se després de superar aquestes dues fases, però no fa pujar la nota: només pot servir per millorar les opcions de triar destí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa dervers d'un any

Abans que Dinamarca i Finlàndia fossin estats independents, les seves respectives llengües no haguessin comptat ni tan sols com a un mèrit. És la seva condició de nacions amb els seus propis governs el que les ha fetes importants. Això és el que ocorrerà amb el català si Catalunya arriba a assolir la independència.

Valoració:8menosmas
Per Mallorquí i, per tant, nacional de la Catalunya se, fa dervers d'un any

Com deia Joan Timoner i Petrus, Menorquit, el 1931: "Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana."


I és que: "Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral,[...] Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit". La Nostra Terra (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:10menosmas
Per guillem, fa dervers d'un any

La cúpula del sistema judicial espanyol segueix amb els mateixos valors (uniformitzadors de dretes i antidemocràtics) que en els temps del dictador. Una grande i libre per oprimir els altres pobles. Una patria, una llengua, una cultura, una nació, un estat, una bandera i un graciós dictador per la gràcia de Deu.

Valoració:10menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

De sentido común.

Valoració:-1menosmas
Per ¿¿, fa dervers d'un any

¿Qué esperáis a partir?

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

No sé què més ha de passar perquè es dongui compte la gent que no podem formar part d´un estat espanyol així i que mai canviarà (nogensmenys ara governen les esquerres i és el mateix que amb les dretes). Ser independents és la sol.lució no n´hi ha cap més.

Valoració:11menosmas
Per I tant!, fa dervers d'un any

I espereu a que Catalunya sigui independent, perque tard o prest ho sera, i com més selvatjadez des faci Espanya, mésindepwndentisteshi haurà. Llavors l'espoli i el maltractament que sofrirem a les Illes Balears, sera de proporcions èpiques, si no partim amb els catalans.

Valoració:9menosmas
Per mariner, fa dervers d'un any

Es mereixen que marxem el més ràpid millor i sense una llàgrima. Per tòtils i/o orgullosos.

Valoració:13menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Anam enrera en tots els nostres drets.
Amb els partits espanyols i unionistes no se'ns respecten.

Valoració:19menosmas
Per No en el meu nom, fa dervers d'un any

Vergonya de país.
I com els pot estranyar que volguem partir

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris