algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Generalitat de Catalunya denuncia el Govern espanyol per discriminar el català en la selecció de funcionaris dels jutjats

Catalunya Ràdio

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Govern espanyol per la discriminació del català en les noves proves de selecció de funcionaris dels jutjats. El Ministeri de Justícia espanyol ha incorporat el coneixement de llengües estrangeres en un llistat de mèrits, però ha obviat el català.

«El català i l'aranès es tracten pitjor que una llengua estrangera», ha denunciat la consellera de Justícia catalana, Ester Capella. «Es tracta d'un menyspreu que no necessita qualificatius. I després ens pregunten per què volem que Catalunya sigui una república i tinguem un estat que ens garanteixi tots els drets», ha destacat.

Les llengües cooficials continuen sense ser necessàries per presentar-se a les oposicions de l’administració de justícia, un greuge encara més evident després que, per primera vegada, el Ministeri reconegui les llengües estrangeres com a mèrit.

La Generalitat de Catalunya considera que la solució passa perquè el Departament de Justícia convoqui les oposicions per a les places de Catalunya i determini que el coneixement del català sigui un requisit per poder presentar-s’hi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mariner, fa dervers d'un any

Amb l´incultes que són i donen més punts al danès que al català. No entenen un trist bon dia en català, i volen promocionar el danès. No es pot ser més ruc a casa seva.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris