algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El TC admet a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del PP contra la Llei de Camins

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel PP en el Congrés dels Diputats contra la Llei de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca.

El recurs fa referència a l'article 50.1 i 2 d'aquesta llei perquè consideren que podria vulnerar l'article 33 de la Constitució espanyola (CE) que reconeix el dret a la propietat privada.

En concret, l'article de la Llei de camins recorregut fa referència al fet que l'aprovació dels plans especials o projectes de rutes senderistes, quan obtenguin l'homologació provisional, «duu implícita la declaració d'utilitat pública dels terrenys necessaris per a executar-los».

Al punt dos, aquest article estableix que la disponibilitat dels terrenys necessaris per a dur a terme els plans especials o projectes de rutes senderistes «derivarà de l'alienació o cessió voluntària de les persones titulars».

Ara, el Tribunal Constitucional ordena donar trasllat de la demanda i altres documents presentats al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern i Parlament perquè es personin i puguin formular les al·legacions que considerin convenients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris