algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Hisenda ordena als seus treballadors no oferir atenció telefònica en català

L'any 2017 la Plataforma per la Llengua va denunciar que s'havia eliminat l'opció de ser atès en català de la línia d'atenció telefònica per a la campanya de la renda. En aquell moment, ja es va revelar que quan s'oferia l'opció de ser atès en català no es respectava. Dos anys més tard la discriminació lingüística va encara més enllà: els treballadors de l'Agència Tributària han rebut ordres de «no oferir mai» l'opció de ser atès en un idioma cooficial.

Així ho ha denunciat un treballador d'Hisenda a la Plataforma per la Llengua, després de rebre a través de la Intranet de l'Agència Tributària un recordatori en què s'ordena a la plantilla que només es considerarà que el contribuent vol ser atès en aquesta llengua «si el contribuent insisteix a utilitzar aquesta opció. No l'oferirem mai perquè en sol·licitar la cita no és possible escollir un idioma cooficial».

La Plataforma per la Llengua, però, ha comprovat que ni tan sols quan el contribuent vol ser atès en català se li garanteix l'atenció en aquesta llengua. En diverses trucades de comprovació, els operadors de la campanya de la renda han deixat clar que no era possible derivar la trucada a un departament que atengués en català.

Imposts de primera, drets lingüístics de segona

La Plataforma per la Llengua denuncia que és una nova mostra que l'Estat espanyol discrimina els catalanoparlants. «Governi el PP o governi el PSOE de Sánchez, sigui per la porta del davant o per la porta del darrere, l'Estat espanyol ho té clar: els catalanoparlants paguem impostos a Hisenda però som tractats com a ciutadans de segona, no tenim els mateixos drets que els castellanoparlants. Ja n'hi ha prou», ha assegurat Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua. «En aquest cas, a més, l'Administració actua d'una manera perversa i ordena als seus treballadors que obviïn els drets lingüístics dels ciutadans, per això denunciarem aquesta situació davant del Comitè d'Experts del Consell d'Europa que avalua el compliment de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 2 anys

Aaaaaii*ii Espanya, t'estimam tant que voldria que te rebentassis de gust, peró ben rebentada, com un botifarró que rebenta dins és calderó, i és relleno s'escampa per tot, i aixó que no vos vui gens de mal.

Valoració:3menosmas
Per Rossend, fa mes de 2 anys

Hassiendo amigos!

Valoració:6menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

 Any 2005 – Rodríguez Ibarra:* No conozco ninguna partida presupuestaria que diga: transferencia de renta de esta región a ésta. Y si existiera, que por favor me borren. Que se metan los cuartos donde les  quepan”...
De boquilla molta, però la veritat és molt diferent, perque, algú es pot creure que no sap que hi ha partida pressupostaria per a transferencies d'unes regions a altres??,Hi és i ben generosa per a la seva comunitat. I, algú es pot creure com diu aquest cretí, que si hi és, sisplau que l'esborrin? I més encara, que es posin els diners a on els hi quèpigan??? Que ens digui ell a on és aquest lloc, doncs millor que ells ningú no ho sabrà.

Valoració:10menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Això no és constitucional. Noltros tenim 2 idiomes cooficials.
Però només fan servir la constitució pel que els convé.
Crec que tenim dret a recurrir al TC.

Valoració:13menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Prepotència colonial. Marca Espanya. Com vos estimam!

Valoració:14menosmas
Per remigio III, fa mes de 2 anys

Doncs, s'haurà d'implementar els Països Catalans. Amb tributs catalans i amb llengua catalana.

Valoració:14menosmas
Per Quina vergonya!, fa mes de 2 anys

Doncs tampoc hauria d'acceptar els doblers dels impostos dels catalanoparlants. Si s'es tan orgullos i se creu ser tan superior, no pot acceptar doblers dels que se menysprea.

Valoració:20menosmas
Per Betzols!, fa mes de 2 anys

Idò els meus diners hi parlen, en castalà!
Que els rebutgein, i tots contents!

Valoració:17menosmas
Per L'espanyol també és cooficial, fa mes de 2 anys

"no es posible optar por ningún idioma co-oficial"

Segons això, no es podria optar ni pel català ni per l'espanyol, tots dos oficials aquí i, per tant, idiomes cooficials en el nostre territori.

Valoració:18menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Drets lingüístics de quarta

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris