cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Congrés convalida, sense el PP, el decret llei que augmenta el permís de paternitat a vuit setmanes

Ricardo Rubio

La Diputació Permanent del Congrés espanyol ha convalidat aquest dimecres el decret llei d'igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en la feina que, entre altres mesures, amplia el permís de paternitat a vuit setmanes. El text ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, que ha votat en contra perquè considera «electoralistes» tots els decrets que el Govern espanyol ha aprovat amb les Corts dissoltes.

Com s'estableix en el text, el permís de paternitat s'ampliarà de forma progressiva: s'elevarà a vuit setmanes en 2019; a dotze el 2020 i a 16 el 2021, igualant així al de maternitat. Un pic equiparats, les sis primeres setmanes posteriors al part són obligatòries i ininterrompudes, i les deu restants que tendrà cada progenitor seran a distribuir fins que el nadó compleixi un any.

El Consell de Ministres va aprovar el març aquest decret llei, tot i que va demorar la seva entrada en vigor a aquest dilluns, primer d'abril. A més d'ampliar de cinc a vuit setmanes el permís de paternitat enguany, la norma també obliga a preparar plans d'igualtat a empreses a partir de 50 treballadors, la transparència de taules salarials o la recuperació de la cotització de les cuidadores no professionals de familiars dependents.

Tot i que la vicepresidenta de l'Executiu i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, ha defensat la urgència d'aquestes mesures, per tal d'avançar en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, l'oposició s'ha mostrat crítica amb el contingut del decret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris