cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
18°

L’ANC exigeix un «front de bloqueig» a les Corts espanyoles

«Cal unitat d’acció estratègica al servei de la independència, en el front exterior que són les Corts espanyoles». L’Assemblea Nacional Catalana ha demanat així que les candidatures independentistes que es presentin a les eleccions espanyoles del 28-A avancin clarament «en el desenllaç del dret d’autodeterminació» i que no donin suport a la governabilitat de l’Estat espanyol si no respecta el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

«Davant la convocatòria d’eleccions a Corts espanyoles, l’Assemblea Nacional Catalana vol fer paleses les següents consideracions:

– L’embat polític per resoldre el procés d’autodeterminació del nostre poble continua essent a Catalunya, no a l’Estat espanyol. L’autodeterminació és un dret que s’exerceix i esdevé impossible de pactar amb un estat matriu hostil.
– Tots els poders de l’Estat espanyol (executiu, legislatiu i judicial) i qualsevol dels partits polítics amb opcions de govern en un futur ja han dit amb claredat que no accepten ni acceptaran cap mena de diàleg sobre l’autodeterminació.
– Per aquest motiu és un gravíssim error polític generar expectatives de diàleg amb l’Estat espanyol. És un miratge il·lusori i desmobilitzador.
– Volem denunciar un cop més la preocupant regressió autonomista de les forces polítiques catalanes, que un dia van defensar la República catalana i ara tornen a lluites partidistes per l’hegemonia electoral, en alarmant contrast amb el nivell de mobilització i consciència de ruptura democràtica manifestada per la ciutadania.
– En un front exterior com les Corts espanyoles i en un context de repressió política, la unitat és necessària. Lamentem que el clam que expressa la ciutadania en totes les manifestacions no s’hagi atès.
– El nostre Govern i el Parlament resten paralitzats i encarats a la recuperació d’una acció purament autonomista de curt abast, i sense cap estratègia compartida.
– Cal tractar les eleccions a les Corts espanyoles com un front exterior, en clau de país. I haurem d’exigir a les forces polítiques catalanes que sàpiguen transformar un escenari de diversitat política prèvia a les eleccions en una unitat estratègica d’acció, posteriorment.
– Hauran d’actuar tant en els fronts exteriors com interiors, amb criteri estratègic coincident, d’acord amb les necessitats del progrés del embat de ruptura democràtica i de desobediència no violenta que hem d’aprofundir al nostre país.

A partir d’aquestes consideracions:

Reclamem a les candidatures independentistes, en els diferents fronts exteriors i interiors, que respectin aquestes premisses i no generin falses expectatives de diàleg amb un estat hostil, que l’únic que provocaran seran noves decepcions i desmobilització.

Demanem que a les Corts espanyoles aquestes candidatures defensin:

– Avançar clarament en el desenllaç del dret d’autodeterminació.
– El mandat de l’1 d’Octubre, com a referèndum en què el poble català va votar a favor de la República catalana. Vam votar i vam guanyar.
– No donar suport a la governabilitat de l’Estat espanyol si no respecta el dret a l’autodeterminació de Catalunya. El govern del PSOE també ha demostrat que no el respecta ni té voluntat d’acabar amb la repressió política: forma part del bloc del 155. Europa i el món no entendrien que donéssim suport a un partit que ha estat còmplice de la dissolució il·legal del Parlament i el cessament del Govern de la Generalitat.

Que respectin els anhels de la societat civil i actuïn amb una única veu, d’acord amb el Govern i el Parlament, a qui instem a avançar clarament en el desenllaç del procés d’autodeterminació de Catalunya, d’acord amb el mandat de l’1 d’Octubre del 2017, per la via unilateral, únic camí possible per generar un diàleg multilateral posterior de resolució definitiva del conflicte.

Reclamem un compromís ferm de les direccions dels partits o formacions que concorrin a les eleccions espanyoles per culminar el procés iniciat, la qual cosa implica la determinació de posar els seus representants a les Corts espanyoles al servei d’una estratègia col·lectiva per la independència. El temps del peix al cove, dels pactes per unes engrunes, ja s’ha acabat. Ara cal fer República catalana de debò, sense por, amb fermesa, amb dignitat i amb coratge».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa dervers d'un any

Y en las próximas elecciones no llegan al 25%,

Valoració:-3menosmas
Per para lluis, fa dervers d'un any

Última elecciones autonómicas, resultado: CUP+ ERC+PDCAT= 47,5%. No tenéis mayoría ni para cambiar el color de papel del vater.

Valoració:-3menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

No s´entén que milions de catalans vulguin la independència, i en canvi tinguem tota aquesta banda de sapastres de polítics fent l´orni. Una de dues, o els politics aquest fan cas de la gent, o els fotem fora d´una vegada i per totes.

Valoració:6menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

Pobres iluminatis...

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris