cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
10°

Alerta per vents forts a les costes de les Balears, Catalunya i el litoral nord de la Península

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències alerta per vents forts durant aquest dimecres i dijous a La Corunya, Lugo, Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Biscaia, Guipúscoa i Tarragona i també tot i que amb manco intensitat del litoral de Girona i les Balears.

A més, afegeix que també bufaran vents forts en zones de l'interior del nord-est peninsular i recomana adoptar les mesures adequades de prevenció.

Enfront dels vents costaners, Protecció Civil avisa a qui es trobi en zones marítimes de la conveniència d'allunyar de la platja i d'altres llocs baixos que puguin ser afectats per les elevades marees i onatges que solen generar-se davant la intensitat de vents forts.

Així, aconsella no estacionar els vehicles en zones que es puguin veure afectades per l'onatge ja que en aquestes situacions, el mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar a qui es trobi en les proximitats del mar i recomana no posar en risc la vida per les imatges espectaculars del fort onatge.

D'altra banda, davant dels forts vents, Protecció Civil recomana assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguin caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguin desprendre. També, convé abstenir-se de pujar a les bastides sense les adequades mesures de protecció.

Als conductors els recorda la importància d'extremar les precaucions, especialment a la sortida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesats en carreteres de doble sentit. També insta a prestar atenció davant la possible presència d'obstacles a la carretera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris