cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

L'Institut Cervantes discrimina la llengua catalana en el manual del CCES

L'Institut Cervantes, depenent del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya, discrimina la llengua catalana. Segons el manual de preparació per a la prova de Coneixements Culturals i Socioculturals d'Espanya a la qual s'han de sotmetre els estrangers per obtenir la nacionalitat espanyola, el català i el valencià apareixen com idiomes diferents.

Concretament, apareix en l'apartat 2.2- Inventari General de Continguts de la Prova CCSE, pàgina 9. «Lengua oficial de España y de algunas comunidades autónomas: español o castellano, catalán, gallego, valenciano, vasco o euskera, aranés».

Tanmateix, segons l'Institut d'Estudis Catalans sembla que la denominació de la llengua catala és clara: «La Llengua catalana o català és el nom amb què es coneix l’idioma que es parla a la Catalunya del Nord, a l’Estat d’Andorra, al Principat de Catalunya, a la Franja de Ponent, al País Valencià, a la comarca del Carxe, a les Illes Balears i a l’Alguer».

l segueix: «Al País Valencià, per raons historicolingüístiques, la llengua catalana es denomina també valencià, no essent, emperò, aquest terme en cap cas excloent del nom genèric llengua catalana o català, nom amb què és coneguda per la romanística internacional i que, així mateix, es recull en els estatuts de les universitats d’Alacant, de València i Jaume I de Castelló de la Plana, i en d’altres institucions valencianes en referir-se a la llengua pròpia».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

Aquests espanyolistes han perdut el nord... i aviat perdràn el nord-est. No és meu, és de'n Cuevillas l'advocat de Puigdemont

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa mes de 2 anys

Victimismo rancio

Valoració:-3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

Mirau, jo podría entendre que aixó ho digués en J.R. Baussá, peró un institut socio cultural que representa a una "España Plurinacional" "rica en su diversidat" meeec,meeec,meeec, és molt pobre, i diu molt poc en favor seu intelectualment.
No fa més que demostrar que som un mac dins sa sabate del "Espíritu Nacional d'España" el seu apreci, estimació i tolerància, me conmoven profundament, per aixó i pel que veim, sentim i patim, cada día som més Mallorquí, més illenc, més catalá, més europeu i res més. A on sé que no mi volen, no els donaré l'ocasió de que me puguin engegar.
I malgrat tot aixó, EXISTIM i ens CONEIXEN.Cada cop més. En tres cents anys no ho han pogut aconseguir, i aixó els fot, i molt, com una cossa a l'entrecuix.
Salut i República Paísos Catalans.

Valoració:2menosmas
Per Però encara protesten, fa mes de 2 anys

Els milers de mil.lions, que costa aquest institut. Però enlloc de callar i baixar el cap, els pancastellanistes i imperialistes castellans, se fuen protestant pela doblers que pugui costar ensenyar Català.

Valoració:3menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Quan es pugui provar definitivament que en Cervantes (Carvantes, segons la seva suposada partida de naixement) no era escriptor i sí que ho era en Joan Miquel Servent de Xixona...riurem.

Valoració:6menosmas
Per Vicenç, fa mes de 2 anys

Igual que els caixers automàtics de Bankia.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris