cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Cemex inicia la negociació de l'ERO pel tancament de les seves fàbriques de Lloseta i Almeria

Cemex comença aquest dilluns el procés de negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) plantejat per als aproximadament 200 treballadors de les dues fàbriques de ciment que tanca a l'Estat espanyol, la de Gádor (Almeria) i Lloseta (Mallorca).

L'inici de la negociació tendrà lloc amb la constitució de la taula de negociació amb els sindicats, que s'estendrà durant trenta dies.

Cemex va plantejar a mitjans del passat mes d'octubre el tancament de dos de les seves set plantes de ciment a l'Estat i la presentació d'un ERO per als seus treballadors davant la «dràstica i continuada caiguda de la demanda de ciment al país».

L'ajust, que va coincidir en el temps amb els anunciats per Vestas i Alcoa, també es va atribuir a l'increment «als costos d'operació, fonamentalment de combustibles i l'electricitat, al canvi de la normativa europea de CO2 i a la pèrdua de competitivitat en els mercat internacionals».

La multinacional mexicana va ratificar la seva intenció d'emprendre aquesta reestructuració a l'Estat espanyol malgrat acceptar participar en una taula de treball amb el Ministeri d'Indústria i els sindicats per buscar alternatives industrials per a les seves plantes i recol·locacions per als seus treballadors.

La taula va concloure a finals de desembre amb la localització de diversos possibles projectes per a les dues instal·lacions. Per a la fàbrica de Lloseta s'han identificat vuit projectes, dels quals sobresurt l'anomenat 'Power to Green Hydrogen Mallorca', una iniciativa d'Enagás, Acciona i la pròpia Cemex per aixecar la planta d'hidrogen renovable més gran d'Europa, mitjançant un parc fotovoltaic, per al seu ús com a combustible de transport.

De moment, i en espera d'eventuals recol·locacions en els projectes que finalment cristal·litzin, Cemex aborda des d'aquest dilluns el procés d'ERO per als treballadors de les dues fàbriques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris