cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
33°

Almanco 47 dones han estat assassinades per violència masclista al 2018 a l'Estat espanyol

24-12-2018

Almanco 47 dones han estat assassinades per les seves parelles i exparelles el 2018 a l'Estat espanyol, segons les dades de la Delegació del Govern espanyol per a la Violència de Gènere. A més, cinc víctimes mortals tenien alguna mesura de protecció vigent en el moment de ser assassinades.

Una de les víctimes mortals per violència masclista aquest 2018 ha estat S.R., assassinada aquest novembre a Palma a mans de la seva exparella, que la va apunyalar al seu lloc de feina.

Les dades oficials es recapten des de l'any 2003. D'acord a aquestes xifres, en quinze anys almanco 975 dones varen ser assassinades, d'acord a les xifres oficials. Una de les primeres novetats anunciades per la vicepresidenta i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, en arribar al Govern espanyol, va ser la incorporació d'un còmput global d'assassinades en totes les fitxes anuals de víctimes mortals. El recompte acumulat es va incloure a principis de juliol amb un total de 945 dones assassinades i, cinc mesos després, hi ha almanco 30 víctimes més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris