algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
13°

El TC diu que la Llei de toros «desfigura les corregudes i les fa irrecognoscibles»

21-12-2018

El Tribunal Constitucional (TC), que ha declarat nul part de l'articulat de la Llei de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Balears, considera que aquesta normativa constitueix «un obstacle a la normal celebració de les corregudes de toros» i provoca «una desfiguració fins a fer-les irrecognoscibles».

La sentència, de la qual ha estat ponent el Magistrat Juan Antonio Xiol Ríos, considera que els articles impugnats vulneren la competència espanyola per a la protecció de la tauromàquia «quan forma part del patrimoni cultural immaterial d'Espanya».

En aquest sentit, el Tribunal recorda que en matèria de cultura «correspon a l'Estat la preservació del patrimoni cultural comú», així com del que «precisi de tractaments generals o que no puguin aconseguir-se des d'altres instàncies».

En exercici d'aquesta competència es va promulgar la Llei 18/2013, que estableix un mandat general a tots els poders públics en tot el territori espanyol per a garantir la conservació i promoure l'enriquiment de la tauromàquia, han explicat.

D'aquesta manera, la sentència assenyala que la llei balear «efectua una regulació amb tal grau de divergència o separació de l'ús tradicional que fa impossible reconèixer les característiques nuclears de la correguda de toros que ha protegit l'Estat».


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa devers d'un mes

Es missatge és: "si no hi ha crueldat s'espectacle des toros no és genuïnament espanyol". Sa crueldat és una icona nacional espanyola, tant si s'exerceix contra toros com contra... posau allò que tots sabem

Valoración:1menosmas
Per Balearium, fa devers d'un mes

Viva la Tauromaquia

Valoración:-3menosmas
Per una shit, fa devers d'un mes

"Vamo ha vé, éeg que óg tiene que gustá lo que nozoto queremo, a béé si no entendemo, lo toro, er real Madrí, er pucchero con pringue, la estanquera, er Franco i su vaye, er Felipe Bobón i su parentela,la morsiya, -ná de sobrasá,- porvorone,etc.i tanta cosa güena que tié esa Gran Nazió, esso d'autonomía eg una cagá.
Arriba Paña i zu lengüa que éé er egpañó.

Valoración:6menosmas
Per Rossend, fa devers d'un mes

Si no podem decidir a ca nostra és perquè no és ca nostra.

Valoración:4menosmas
Per Gil, fa devers d'un mes

No comandam a ca nostra, ni tan sols per legislar sobre el tracte que volem que es doni als bous.

Valoración:12menosmas
Per Idò sí., fa devers d'un mes

Idò la necessitat que hi ha de que es conservi aquesta salvajada és l'espanyolitat que han de mostrar tots els espanyols, encara que ho siguin per força.

Valoración:8menosmas
Per I ?, fa devers d'un mes

I quina necessitat hi ha, de que aquesta selvatjada se conservi intacta?

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris