cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
27°

La Plataforma per la Llengua anuncia accions legals contra El Mundo per acusar-la de «filoterrorista»

06-12-2018

El passat 2 de desembre, el diari El Mundo va publicar un article en què acusa directament de «filoterrorista» la Plataforma per la Llengua, i «per tant, els seus més de 18.000 socis». Per això, la directora de l'entitat, Neus Mestres, i l'advocat Jordi Domingo, han anunciat que la Plataforma per la Llengua demandarà El Mundo. «Ho fem per defensar l'honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballem per fomentar l'ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l'honor dels més de 18.000 socis que conformen l'entitat», ha assegurat Mestres. «No permetrem que se'ns acusi de donar suport al terrorisme i d'humiliar les víctimes del terrorismes».

L'article publicat per El Mundo apuntava: «Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua». Tal com apuntava Domingo, «aquesta afirmació, entre d'altres que inclou l'article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no corresponen a la realitat, i són constitutives d'un atemptat contra el dret a l'honor». Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que «sota la bandera del dret a la informació, no es poden publicar falsedats que poden incitar a l'odi i que atempten contra l'honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis». «En les properes setmanes, per tant, presentarem una demanda civil contra El Mundo davant del jutjat competent», ha assegurat Domingo.

«En els 25 anys que fa que existim, hem rebut molts atacs, també per part dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l'hora de parlar de nosaltres. El mateix article parla de la nostra "galopante esquizofrenia" o del fet que proposem "medidas totalitarias"», ha recordat Mestres. «Però no permetrem que se'ns acusi de filoterrorisme: El Mundo ha creuat una línia vermella». La directora de l'ONG del català ha recordat també que El Mundo ha publicat l'article fora de la secció d'Opinió, i que per tant, es fa responsable de l'escrit.

Per tal de fer possible la denúncia, sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment del català que l'entitat té en marxa, la Plataforma per la Llengua ha anunciat que posa en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. «Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial, i dir a El Mundo que ja n'hi ha prou d'empastifar i insultar, pot fer-ho a través del web www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo», ha indicat Mestres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balearium, fa 9 mesos

Las opos del Insalud 100% en castellano

Valoración:0menosmas
Per A freir espàrrecs el Mundo!, fa 9 mesos

Deuen donar suport a la manada. No els acusen de res?

Valoración:-2menosmas
Per Joan Miró Font, fa 9 mesos

És que poder-se expressar en català amb tota llibertat en lloc d'haver-ho de fer en s'imposat castellà aterra sa gent d'El Mundo i, amb bona lògica, veu en es qui ho defensen com a qui vol sembrar es terror

Valoración:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa 9 mesos

És que poder-se expressar en català amb tota llibertat en lloc d'haver-ho de fer en s'imposat castellà aterra sa gent d'El Mundo i, amb bona lògica, veu en es qui ho defensen com a qui vol sembrar es terror

Valoración:1menosmas
Per Vergonya !, fa 9 mesos

Bé que han fet, denunciant. I esper que els caigui un càstic exemplar als de El Mundo, per mentir i per calumniar.

Valoración:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris