cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Més de 28.000 persones voten sobre l’autodeterminació del País Basc

153937

En una jornada sense precedents, 28.684 persones han votat sobre el futur polític del País Basc que s’han celebrat a Sant Sebastià, Irun, Zalla, Balmaseda i Alonsotegi aquest diumenge. Són dades facilitades per la plataforma ciutadana Gure Esku Dago, que en els darrers cinc anys ha convocat consultes populars en diversos municipis petits.

Després d’aconseguir les firmes de 9.545 donostiarres que hi donen suport, Sant Sebastià s’ha convertit en la primera capital basca en celebrar una consulta d’aquest tipus. En aquesta ciutat s’ha registrat una participació del 13 %.

La qüestió que s’ha votat a cada ciutat ha estat diferent, ja que ha estat consensuada per cada grup impulsor local. A Sant Sebastià ha estat ‘Voleu que la ciutadania basca decideixi el seu futur polític per si mateixa i lliurement?’.

A Alonsotegi s’ha demanat si es vol ‘ser ciutadà d’una Euskal Herria independent’, i a Zalla i Balmaseda la qüestió ha estat ‘Voleu que la ciutadania basca sigui sobirana per a decidir el seu futur polític, econòmic i cultural?’.

A Irun, en canvi, s'ha plantejat ‘Quin futur polític voleu per al nostre poble?’, i s’han ofert tres opcions diferents: ‘Un estat basc sobirà i independent’; ‘un nou estàtus polític dins de l’estat espanyol’ o ‘l’actual Comunitat autònoma basca’.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Plasta!, fa mes de 2 anys

@Balearium. És que no tens res més per fer que venir aquí a ensumar-nos?

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 2 anys

Son preguntas sense definició.

Lo que se ha de preguntar ès:

¿Vols la INDEPENCIA de la Nació Basca?

¿SÍ o NO?

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

de Pere a Pere
Es que les "forces del orden" estan a Cat, i ningu sap que fan, o si (travallen anb la care tapade?) a les ordres de C,s

Valoració:1menosmas
Per A.L.M., fa mes de 2 anys

Si no hi ha hagut càrregues policials, és que les autoritats espanyoles no s'han pres gens seriosament aquests minireferèndums.

Valoració:1menosmas
Per @Pere, fa mes de 2 anys

No hi ha dellons per anar a atacar directament a la gent del País Basc.
Poden fer-se passar com a victimes d'un atac terrorista que en realitat era una baralla de bar, pero no s'atreveixen a fer als bascs el que van fer als catalans.

Valoració:1menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

@Pedro
La policia mo esta psra chorradas

Valoració:-3menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

En primer lloc, dir que me areix perfecte.
Però, on son les carreges policials?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris