algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Esquerra Unida demana al Govern espanyol pel nou REIB

EUIB ha enviat una bateria de preguntes sobre el nou Règim Especial de les Illes Balears (REIB).

dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha enviat una bateria de preguntes sobre el nou Règim Especial de les Illes Balears (REIB). La formació reclama saber com es troba la negociació.

La formació política ha assegurat que «és evident que el context social i econòmic de les Illes Balears es caracteritza per la naturalesa insular de la seva configuració geogràfica determinant la dependència, bàsicament, d'una única activitat econòmica». «Així, la insularitat podria generar un conjunt de desavantatges que haurien de ser corregides o compensades», han afegit.

A més a més, segons la formació, «els efectes del desenvolupament econòmic impulsat pel turisme vacacional, i les limitacions per a les activitats industrials i agrícoles que això produeix, impacten d'una forma molt més contundent sobre l'entorn i el medi natural i limiten la diversificació de l'economia balear».

En aquest sentit, EUIB ha explicat que «el Govern i l'anterior Govern d'Espanya van iniciar, pel que pareix, la revisió de la Llei 30/1998 per actualitzar-la. Però s'ha sabut que actualment aquesta revisió està paralitzada», de manera que han traslladat les següents preguntes a l'Executiu de Pedro Sánchez:

• Quina avaluació fa el Govern REIB respecte a les finalitats que pretén aconseguir?
• Considera el Govern que és necessari desenvolupar noves mesures per a compensar l'increment del cost de la vida a les Balears?
• Té el Govern previst revisar o actualitzar el REIB?
• Quin és l'estat de les negociacions, en el seu cas, del Govern espanyol amb l'executiu autonòmic respecte al REIB?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris