cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Govern espanyol assegura que la qualitat de l'aire del Port de Palma «entra dins els valors legals»

El Govern d'Espanya sosté que en el Port de Palma no s'observen «superacions dels valors de qualitat de l'aire legislats» segons les dades dels quals disposa el Ministeri per a la Transició Ecològica.

Així ho ha indicat en resposta a una pregunta del diputat de Podem, Juan Pedro Yllanes, registrada al Congrés dels Diputats. En el seu escrit, el diputat s'havia interessat per diferents qüestions, com les dades de la contaminació dels creuers o si l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) està estudiant «l'escalonament de creuers proposat pel Govern i l'Ajuntament» en el port de Palma.

Respecte a això últim, el Govern espanyol ha assenyalat que actualment «no existeix cap petició registrada en l'Autoritat Portuària formulada pel Govern o l'Ajuntament de Palma en aquest sentit».

Així mateix, en la seva resposta escrita al diputat, el Govern espanyol subratlla que la millora de la qualitat de l'aire és una de les seves prioritats i esmenta diferents mesures, com un Programa Nacional de Control de la Contaminació Atmosfèrica en el qual s'està treballant, que «haurà de comptar amb mesures addicionals per reduir les emissions dels principals contaminants».

D'altra banda, el Govern espanyol ha indicat que l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), té en funcionament una xarxa de sensors que estan prenent mesurades per determinar com afecta l'activitat portuària a l'alteració de diferents paràmetres mediambientals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris