algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

García Montero: «M’agradaria que a Catalunya se sentissin hereus de Cervantes»

El director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, ha assegurat sentir-se «orgullós» de les quatre llengües oficials que hi ha a l’Estat espanyol, i ha assenyalat que «no es pot consentir que per parlar català o per parlar espanyol sigui algú maltractat a Espanya».

«No estima Espanya qui tira llenya al foc, perquè el respecte i la convivència és fonamental. Si l'altre es passa, has de defensar el que és teu des de la fermesa i sense caure en les provocacions», ha expressat.

Així mateix, s'ha referit a les declaracions de Toni Cantó (Ciudadanos), en què assegura «que l'espanyol ha desaparegut en llocs com Catalunya, les Balears, el País Valencià o País Basc, o com Galícia», indicant que «estaria molt bé que es poguessin resoldre els problemes sense polititzar la llengua», ja que, al seu parer, «no es poden ofendre les llengües maternes» ja que, «com diu Cervantes es diuen maternes perquè es duen a l’AND».

«Hem de sentir-nos orgullosos del patrimoni lingüístic que tenim a Espanya. Quatre llegües oficials. També m'agradaria que a Catalunya se sentissin hereus de Cervantes o de García Lorca. Cal tenir respecte, perquè les llengües són un patrimoni de riquesa», ha afegit.

En qualsevol cas, en la seva opinió, l'espanyol no està en perill i «no es pot comparar» una llengua de 600 milions d'habitants amb un de set milions d'habitants. «L'espanyol no ho posarà en perill ningú», ha asseverat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

Els catalanoparlants lluitam per salvar la nostra llengua, que és la que reb atacs i esta´en perill mentras estiguem sotmessos a Espanya, no per fer desapareixe el castellá.
Els dois que diven "líders culturals" com Cantó, BauSSá o al seu temps Rafel Bosque, "lengua cooficial distinta " la imbecilitat és lliure, i n'hi han que l'aprofiten.
Si Tirant lo Blanc és abans que El Quixot ¿perqué li negan el mèrit i l'importància ? ¡ ah ! no está en castellá, sr. Cantó, (valenciá)vosté s'ha sumat totsol a la llista de cap de favas renegats que fomenten l'auto-odi cap a la llengua materna, no me extranya que Ciudadanos s'entengui amb Campos Asensi.
Salut i República Països catalans.

Valoració:0menosmas
Per Macia, fa mes de 2 anys

I jo que em pensava que lluitava contra els molins de Castella!, que eren els molins de Sa Pobla?

Valoració:0menosmas
Per Vagiapastar, fa mes de 2 anys

Pel que diu aquest home, qualsevol que no ho sapigues, pensaria que la llengua catalana no té cap obra literària.

Valoració:0menosmas
Per MartiBCN, fa mes de 2 anys

Aixo ho diu l Instituto Cervantes, el logo del qual es la lletra enye en castella, la qual no existeix ni a l alfabet basc ni al catala, el que demostra l inclosiu que son ells.

Valoració:0menosmas
Per Al César el que és del César, fa mes de 2 anys

I a mi que Espanya reconegués els mèrits de Joanot Martorell i el seu Tirant lo Blanc.

Valoració:1menosmas
Per Qui vulgui sermons, que vagi a Missa, fa mes de 2 anys

Pero ja veu com ens tracten. I davant la impossibilitat de ser bilingüe, perque segons diu Rivera és una discriminació cap els monolingües , si hem d'estriar només una llengua, jo me quedo amb la meva natal que és el Català, que és tan guapa o més que el Castellà i que no s'ha imposat per la for ça ni tampoc fa que te mirin amb mala cara quan ets per l'estranger. Per cert, sap la mil.lionada d'euros que té del pressuposts dels nostres impostos el seu institut, que anirien molt bé perque els infants no estudiin dins barracons i perque no hi hagi llistes d'espera a la Sanitat?

Valoració:0menosmas
Per Bru, fa mes de 2 anys

Cervantes? Naturalment, i Shakespeare i Twain i Goethe i Hugo i Dostoyevski i Melville i, evidentment, Ramon Llull i Joanot Martorell.

Valoració:2menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Sí, sobretot si Cervantes es deia Servent i tenia dos germans, tots tres nascuts a Xixona...!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris