cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

El PP torna a carregar contra les llengües oficials a l'educació

El PP al Senat ha instat al Govern espanyol a desenvolupar les accions que siguin necessàries en l'àmbit escolar per imposar el castellà als territoris que hi ha dues llengües oficials, per «evitar l'adoctrinament».

La senadora del PP Salomé Pradas, qui ha defensat aquesta moció, ha explicat que el seu grup defensarà «sense complexos la llibertat enfront de l'adoctrinament». En aquest sentit, ha denunciat durant la seva exposició davant el ple del Senat que avui no es pot triar la llengua en al que els fills són educats a causa de polítiques d'immersió lingüística que s'usen «com a arma d'adoctrinament».

Ciudadanos dóna suport al trilingüisme
Lorena Roldán (Ciudadanos) ha assenyalat durant el seu torn de presentació d'esmenes a la moció, que encara que en el fons donen suport al que planteja el PP, ells defensen un altre model basat en el trilingüisme. A això, el senador del PP José Ramón Bauzá li ha respost que Ciudadanos no té «el copyright» del trilingüisme perquè ja es desenvolupà el 2012 pel PP a les Balears. El que no ha apuntat Bauzá, es que aquest va fracassar.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

Els castellans són fascistas i supremacistas.
No ho amagan, i volen imposar la seva llengua,
obligant per la article 3, de la CC (constitució castellana), la seva supremacia.
El problema el tenim amb els nostres dirigents que se creuen de casta inferior.

Valoració:5menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Busquen problemes a on no n'hi ha... o no n'hi havia, en lloc de buscar solucions per al territori. Ara mateix, Catalina Cladera proposa deixar enrera la falta de finançament històric de les Balears. Si tots fem el mateix, a Catalunya ens queden pendents de cobrament,7.600 milions d'€uros des de l'any 2009, Es clar que hem anat malament en sanitat, educació, serveis i inversions, que és el que l'estat volia per desprestigiar i ensorrar la comunitat. I què n'han tret? de profit per a la seva España, no res, potser per a les butxaques d'alguns sí, com sempre. Marca España.

Valoració:5menosmas
Per Són potadetes d´al·lot petit, fa dervers d'un any

És normal... Aquesta genteta no sp llengües!
Fan el ridícul allà on vagin!

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any

Chorrades dels monarquics i franquistes
A veure si tambe ens prohibiran el pa amb tomaquec, la ensaimade o la paella valenciana per imposarnos els callos a la madrileña, que tot sigui dit, son excelents

Valoració:4menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Si tret d'alguns mallorquins fanàtics de la extrema dreta, el gruix dels que rebutgen el Català és gent monolingüe del Castellà i més que per ideologia ho fan perque canviar de llengua els costa molt i es gairebé missió impossible, no me puc imaginar que passaria si intriduíssin una tercera llengua a l'ensenyança.

Valoració:4menosmas
Per Foooooraaaaaa!, fa dervers d'un any

Per tenir uns senadors i uns diputats com el del PP, val.més no tenir-ne cap, i almenys ningú ens fara mal.

Valoració:9menosmas
Per Idò sí., fa dervers d'un any

Idò si en el 2012 el trilingüisme ja va fracassar, què els fa pensar que les condicions actuals són prou diferents perquè ara sigui un èxit? Què és, que ara hi ha més gent que parla o admira la llengua castellàna? O molta més gent que odia la llengua catalana, de la qual el mallorquí n'és una varietat? O que hi ha molts més mallorquins renegats, o que han perdut les seves senyes d'identitat, que sis anys enrere?

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris