cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Teresa Ribera anuncia que portarà al Congrés la prohibició de les prospeccions petrolíferes

09-08-2018

La ministra espanyola per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat que el Govern espayol portarà al Congrés la prohibició de les prospeccions petrolíferes a la mar i que aquesta «probablement» abastarà aigües estatals.

En una entrevista a La Vanguardia recollida per Europa Press, ha qualificat la futura llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica com «un marc de referència» i ha parlat de la introducció de la nova fiscalitat ambiental per a frenar les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Ribera ha defensat una estratègia energètica a llarg termini definida pel Pla Nacional d'Energia i Clima, que estarà vigent fins al 2030, i per un segon document sobre la descarbonització: «No podem oblidar que la nostra obligació és aconseguir zero emissions per al 2050».

Ha qualificat de «molt dura» la sanció de 12 milions imposada a l'Estat espanyol per la justícia europea per incomplir amb la depuració de les aigües residuals urbanes i ha alertat del perill d'haver de retornar fons comunitaris per no haver-los fet servir bé.

Ribera també ha considerat interessants les iniciatives de territoris com Navarra o les Balears sobre la prohibició de plàstics d'un sol ús, però creu que cal una orientació de les limitacions amb «una visió global».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris