cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

El ministeri de Justícia espanyol envia més de 300 funcionaris «forçats» a les Balears «en plena bombolla del lloguer»

07-08-2018

Un grup de persones que han aprovat les oposicions de Tramitació i Gestió processal del Ministeri de Justícia espanyol ha criticat aquest dimarts en un comunicat que més de 300 funcionaris seran destinats «forçats» a Balears «en plena bombolla del lloguer».

En el comunicat, el col·lectiu ha manifestat la seva «sorpresa» perquè asseguren que després d'haver aprovat «el procés selectiu més exigent en la història d'aquestes oposicions» s'han trobat amb que el Ministeri en destina bona part a Balears.

Segons han indicat, el 70 per cent dels llocs oferts com a primera destinació són de Jutjats de les Illes, «on s'està vivint ara mateix una bombolla del lloguer i malgrat que al continent existeixen milers de vacants cobertes per interins». En aquest sentit, els funcionaris han alertat que hauran de cercar allotjament «en un temps rècord» de 20 dies.

Aquest col·lectiu ha reconegut que els Jutjats de Balears «arrosseguen un problema de personal que ha obligat a suspendre guàrdies i a esgotar les llistes d'interins» però creuen que la postura del govern espanyol no solucionarà la situació. «Ara el Ministeri pretén pal·liar aquesta situació destinant forçosament a un gran nombre de funcionaris de nou ingrés, la qual cosa suposa un pegat temporal, ja que la gran majoria d'ells deixaran els seus llocs en el primer concurs de trasllats que hi hagi», han avisat.

En el comunicat, el grup recull les declaracions d'una funcionària que explica que no és que no vulguin anar a treballar a Balears, cosa que «seria un somni fet realitat» sinó que el problema és el complement de destinació. A Mallorca, aquest complement és de 75 euros per un tramitador processal, 90 si és a les restants illes, mentre en llocs com Ceuta o Melilla aconsegueix els 670 euros, passant per Canàries, on es cobra un plus de fins a 400 euros.

«Les nostres famílies ens hauran d'ajudar econòmicament per estar allà», ha subratllat la funcionària, que s'ha queixat perquè afirma que no ha estudiat una oposició «per malviure i ser una càrrega» per a la seva família.

Per aquest motiu, els funcionaris aprovats es mobilitzen perquè el Ministeri de Justícia ampliï les destinacions oferides amb les vacants del concurs de trasllat de 2018. Per a això, han creat una petició en la plataforma Change que ja duu gairebé 800 signatures.

361 places per a Balears

Amb la previsió actual, els nous tramitadors triaran entre 215 places repartides per totes les illes; 166 places a Mallorca, 44 a Eivissa i nou a Menorca. Els funcionaris del cos de gestió processal tenen a la seva disposició 146 places, 119 a Mallorca, 26 a Eivissa i una a Menorca.

D'aquesta manera, el 66 per cent i el 75 per cent de les places ofertes als funcionaris de nou ingrés de tramitació i gestió són per a Balears, segons les dades que ha facilitat el grup d'opositors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa 10 mesos

No sempre ha estat així, que les places de funcionaris a Mallorca, Menorca i Eivissa siguin ocupades per estrangers ès cosa recent, a partir dels anys 1960.

Abans dels anys 1960, Mallorca era una destinació
molt dificil per els propis mallorquins, ja que les places
de funcionaris estaven ocupades per mallorquins, i
els nous funcionaris mallorquins havien de cercar
destinació per la peninsula i passar un bon grapat de
any a l'estranger.

Valoración:1menosmas
Per Robert, fa 10 mesos

Sempre son a temps de dir que no volen venir. Ningú no pot ser obligat a anar a un lloc on no vol anar-hi.

Valoración:3menosmas
Per Que qualcú m'ho expliqui, fa 10 mesos

El que jo no entenc, és com aquesta gent de les nostres illes, que protesta i remuga tant perque a la administració autonòmica i local exigeixen Català per opositar i segons ells els catalanistes els hi "roben" les places per aquest motiu, com així no opositen a Justícia, Hisenda o a la administració estataĺ, que no demanen res sobre la nostra llengua. Si van tan preparats i el problema és el Català, les places estan garantides.
I com que ningú vol venir a les Balears, és més que segur que tendrien la seva plaça a la seva illa

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris