nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La RAE farà un informe «despolititzat» sobre el llenguatge de la Constitució espanyola

L'informe que el Govern espanyol ha encarregat a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) respecte a «l'adequació» de la Constitució espanyola a un llenguatge «inclusiu» no estarà a punt almenys fins a l'octubre i serà «un treball seriós i despolititzat», segons ha avançat a Europa Press el director de la institució, Darío Villanueva.

Villanueva ha explicat que va rebre el passat dilluns 9 de juliol una trucada de vicepresidència en què, en una conversa de set minuts, se sol·licitava a la RAE un informe sobre «aspectes lingüístics» de la Constitució espanyola.

El director de l'acadèmia va traslladar la «disponibilitat absoluta» de la RAE per a elaborar l'informe, si bé va sol·licitar una petició formal per escrit per «saber com actuar». La RAE començarà a «treballar immediatament» quan arribi la petició formal i, previsiblement, posarà en marxa una comissió que treballarà en aquest assumpte «sense perdre temps».

No obstant, la «darrera decisió» sobre l'informe li correspondrà al ple de l'acadèmia, que és on es debatrà el document després de la seva sortida de la comissió. El ple de la RAE no es tornarà a convocar fins a l'octubre, de manera que almenys en aquest termini no s'aprovarà l'informe. «És un termini normal, cal tenir en compte que es tracta de revisar lingüísticament tota la Constitució», ha defensat.

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ja ha explicat al Congrés que aquest informe abordarà l'adequació de la Constitució espanyola a un llenguatge «inclusiu, correcte i veritable a la realitat d'una democràcia que transita entre homes i dones».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris