algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Les Balears i Catalunya, els territoris on més anys es necessiten per a accedir a un habitatge

Les Balears continuen sent el territori de l'Estat on es necessiten més anys per a accedir a un habitatge, una mitjana de 15,6 anys de sou, segons es desprèn de l'Informe de Tendències del Sector Immobiliari realitzat per Sociedad de Tasación i corresponent al primer semestre de 2018.

L'esforç necessari a les Balears per a comprar un habitatge és gairebé el doble que el segon territori de l'Estat en aquest llistat, Catalunya, on es necessiten 8,4 anys, i més del doble de la mitjana estatal, 7,6 anys. A més, a les Balears fan falta tres vegades més anys que al territori en què menor esforç financer es requereix, la Rioja (4,8 anys).

Aquest índex d'esforç immobiliari ha augmentat a les Balears respecte al segon semestre del 2017, quan calien 15,1 anys per a accedir a un habitatge, tot i que continua per sota dels nivells màxims històrics (23,5 anys).

Així, les Balears presenten el pitjor resultat en l'índex d'accessibilitat elaborat per Sociedad de Tasación. Amb una referència de 100 punts en els casos on la capacitat d'endeutament és suficient, les Balears tenen únicament 50 punts, enfront de la mitjana estatal de 102 punts, o el territori amb el millor resultat, la Rioja (163 punts).

Amb els pitjors resultats per darrere de les Balears se situen Catalunya (92) i Madrid (93). Són els tres únics territorisamb nivells insuficients per a l'adquisició d'un habitatge.

El preu mitjà de l'habitatge nou a Palma se situa en 1.991 euros per metre quadrat, després d'una pujada del 5,3 per cent. Així mateix, la rendibilitat bruta del lloguer va baixar un 8,3 per cent respecte a 2017.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Molt bo pes comentari anterior, molt irònic. Per altra banda, cal insistir en facilitar ses dades illa per illa, perquè es puga fer visible sa situació en què es troben ses Pitiüses

Valoració:-1menosmas
Per Tammateix, som rics!, fa mes de 2 anys

Tammateix som rics!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris