cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 29°
34°

Hisenda retarda a gener de 2019 la presentació de les dades fiscals de les plataformes de pisos turístics

FLICKR

30-05-2018

El Ministeri d'Hisenda espanyol ha decidit deixar passar tot aquest any perquè les noves plataformes de pisos turístics subministrin les dades fiscals i tendran de termini fins el 31 de gener de 2019 per comunicar les operacions de 2018, per la qual cosa no començaran a fer-ho a l'octubre d'aquest any com inicialment estava previst, segons l'Ordre Ministerial recollida per Europa Press.

Així, les plataformes de lloguer d'habitatges d'ús turístic, com Airbnb, HomeAway, Wimdu o Niumba, començaran a subministrar a l'Agència Tributària les dades fiscals relatives a aquesta activitat entre l'1 i el 31 de gener de 2019, atès que per al exercici 2018 la presentació d'aquesta declaració informativa de la cessió d'habitatges amb finalitats turístiques tendrà «excepcionalment» caràcter anual.

A la resta d'exercicis, la declaració informativa serà trimestral i haurà de presentar-se en relació amb les operacions realitzades en cada trimestre natural, en el termini comprès entre el primer i el darrer dia del mes natural posterior a la finalització del trimestre a què es refereixi la declaració.

La nova obligació fiscal, aprovada pel Ministeri d'Hisenda espanyol al desembre de 2017, entrarà en vigor al juliol d'aquest any. Per a això, el departament de Cristóbal Montoro ha aprovat el model 179 de 'Declaració informativa trimestral de l'arrendament d'habitatges amb finalitats turístiques', així com la forma, termini i lloc de presentació, i la resta de dades rellevants per al compliment d'aquesta nova obligació d'informació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris