cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
29°

El sindicat CCOO exigeix obrir un procés de diàleg amb els docents

El sindicat CCOO exigeix obrir un procés de diàleg amb els docents.

12-05-2018 | dBalears/Arxiu

El secretari de Pública no Universitària de la FE-CCOO, José María Ruiz Herranz, ha assenyalat aquest cap de setmana que «només es podrà construir un model de formació docent de qualitat des de la negociació amb el professorat i els seus legítims representants».

Segons ha informat CCOO, Ruiz ha fet aquestes declaracions durant la jornada formativa 'Cap al cos únic docent' organitzada pel sindicat a la seva seu de Palma.

Així mateix, ha apuntat que, en un procés d'oposicions dirigit a estabilitzar el sistema, «cal replantejar-se i debatre quin ha de ser el model d'accés, quin la carrera professional i com es configura el cos únic docent dins de l'actual realitat».

Educació a l'àmbit estatal

Coincidint amb les mobilitzacions convocades per la Plataforma Estatal per l'Escola Pública, el passat 8 de maig es va debatre al Congrés la proposta de Ciudadanos que planteja un nou sistema de selecció de professorat similar al dels metges.

En resposta a això, CCOO ha celebrat la proposta però ha lamentat que està «plena de llacunes i interrogants», a més d'«escassament argumentada, poc elaborada i realitzada d'esquenes del professorat i dels seus legítims representants».

Per això, ha instat a l'Executiu a «obrir un procés de diàleg i negociació en el marc de la taula sectorial que permeti l'anàlisi de la situació actual i el debat necessari per a la construcció d'un model consensuat de formació del professorat que comenci en la formació inicial i que s'emmarqui en un Estatut Docent que defineixi la professió».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris