cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

MÉS per Mallorca presenta 18 esmenes als PGE a través de Compromís

«Presentam aquestes esmenes perquè el projecte de pressupostos és un mal projecte per les Balears»

26-04-2018

MÉS per Mallorca ha presentat, a través de Compromís, un total de 18 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat espanyol (PGE) que suposen, tal com han explicat, un total de 452,7 milions d'euros, dels quals més de 300 són d'inversió directa a les Balears.

Segons han informat des de la formació ecosobiranista, són unes esmenes per compensar «l'infrafinançament històric de les Balears», amb unes inversions per part del Govern espanyol de 171,6 milions, la qual cosa situa les Balears «a la cua d'inversions territorials». El diputat de MÉS Josep Ferrà, ha explicat que presenten les esmenen perquè el «projecte de pressupostos és un mal projecte per a les Balears i també per a les polítiques progressistes de l'Estat espanyol».

El també portaveu parlamentari ha destacat la importància de l'esmena del 75 per cent de descompte aeri i marítim: «Incorporam el transport marítim perquè se sol oblidar i perquè, d'aquest 50 per cent que existeix actualment, l'Estat només es fa càrrec d'un 25 per cent i deixa la resta a la comunitat».

Una altra de les esmenes presentades per MÉS és l'aplicació d'un nou mecanisme de compensació del transport de mercaderies, ja que el que les Balears tenen actualment «és molt diferent de la de Canàries». Per la seva banda, la diputada Joana Aina Campomar ha presentat una esmena perquè el Govern espanyol aposti «per un canvi de model turístic i la innovació a les Balears». «És necessari que l'Executiu mostri un compromís ferm i amb una dotació pressupostària», ha dit.

Altres esmenes són les que demanen els 120 milions del Pacte d'Estat contra la violència masclista, 10 milions per un finançament digne del transport de residus; 25 milions per neutralitzar l'impacte d'eliminar el tram autonòmic de l'impost d'hidrocarburs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris