lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

Experts en Dret de la UIB coincideixen a rebutjar l'aforament perquè «vulnera» el principi d'igualtat

22-11-2016

Tres experts en diferents branques del Dret de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han coincidit aquest dimecres a rebutjar l'aforament per «atacar i vulnerar» el principi d'Igualtat, durant la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals relativa a la reforma de l'Estatut.

Concretament, el catedràtic de Dret Constitucional de la UIB, conseller i expresident del Consell Consultiu, Joan Oliver, ha assegurat que es tracta d'una situació jurídica «innecessària i possiblement inconstitucional».

Durant la seva exposició, Oliver ha considerat «un desbarat i una aberració jurídica» que actualment a l'Estat espanyol hi hagi unes 260.000 persones aforades, la majoria d'elles membres de les Forces de Seguretat. «El privilegi d'aforament vulnera el principi d'igualtat davant la llei, per tant hauria de ser suprimit al més aviat possible», ha manifestat.

Així mateix, el catedràtic s'ha mostrat favorable de reformar la Constitució espanyola perquè únicament tengui la qualitat d'aforats el Rei d'Espanya i el president del Govern espanyol, en lloc d'abastar també a ministres, diputats i senadors.

Per la seva banda, el professor titular de Dret Penal de la UIB i president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Balears, Gabriel Garcías, ha assegurat estar «totalment en contra» de l'aforament en considerar que ataca el principi d'igualtat.

«L'aforament té poc sentit i no evita denúncies falses i no sempre el Tribunal Superior de Justícia té una preparació millor», ha indicat GarcíasFinalment, el catedràtic de Dret Processal de la UIB, Francisco López, ha sostingut a priori el dret a ser jutjat per un tribunal superior suposa un tracte «especial, preferent i privilegiat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris