lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°

Ecologistes en Acció denuncia a l'Audiència espanyola la falta de plans de qualitat de l'aire sobre l'ozó

05-04-2018

Ecologistes en Acció ha denunciat a l'Audiència espanyola el Govern espanyol per la falta de plans sobre la qualitat de l'aire sobre l'ozó i la «inactivitat administrativa» del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

El recurs, consultat per Europa Press, ha estat presentat després que a final de l'any passat el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient aprovés un Pla Nacional de Qualitat de l'Aire «per cobrir l'expedient».

Segons l'entitat, aquest va arribar després d'«infructuosos esforços» per aconseguir que les 12 comunitats autònomes on s'incompleixen els objectius legals d'ozó elaboressin plans autonòmics per combatre aquest contaminant, i totes elles varen remetre al Ministeri per a la seva adopció.

La llei estatal de qualitat de l'aire i de protecció de l'atmosfera obliga que les comunitats elaborin aquests plans de millora, però després de més de tres anys des de l'entrada en vigor dels valors objectiu per a la protecció de la salut i de la vegetació cap comunitat afectada ha elaborat un pla.

Cap de les 12 comunitats afectades, que són Andalusia, Aragó, Illes Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, País Valencià, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i País Basc, ha elaborat el preceptiu pla d'ozó troposfèric, segons l'entitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris