cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Esquerra Unida sol·licita que el Secretari General de Pesca doni explicacions sobre Cabrera

03-04-2018

Aquest dilluns, el coordinador general d'Izquierda Unida i diputat al Congrés dels Diputats, Alberto Garzón, va presentar una sol·licitud al Congrés dels Diputats per tal que el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Mediambient expliqui l'informe realitzat per la Secretaria General de Pesca sobre l'augment de la zona protegida del Parc Nacional de Cabrera.

Aquesta sol·licitud, que també està firmada per la diputada d'IU Eva García Sempere, sol·licita la compareixença d'Alberto Manuel López-Asenjo García (Secretari General de Pesca), perquè expliqui l'informe de la seva secretaria sobre les conseqüències econòmiques pel sector pesquer andalús si es porta a terme l'augment de la zona protegida del Parc Nacional de Cabrera, un informe que en contradiu a un altre de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) i que manté paralitzada l'ampliació de la zona protegida del Parc, així com les mesures que es pensen posar en marxa per garantir tant l'ampliació, demanda la qual té un ampli suport a les Illes Balears, com la viabilitat del sector pesquer si aquest es confirma finalment afectat.

Des d'Esquerra Unida Illes Balears s'ha impulsat aquesta compareixença, després de confirmar amb diversos experts la situació en la qual es troba el projecte i, sota la sospita, «que podria haver-hi motius partidistes per tal d'endarrerir l'augment del Parc Nacional fins després de les eleccions municipals».

Juanjo Martínez ha declarat que, com tants altres, «aquest és un problema que ens preocupa profundament. No se sol·licita un augment del Parc Nacional per caprici, els darrers anys hem vist com la massificació a les Illes ha estat acompanyada per un augment dels fondejos en zones d'alt valor mediambiental i no podem seguir mantenint aquest model destructiu perquè només ens fem mal a nosaltres mateixos».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa dervers d'un any

Dos punts negatius al meu comentari. Supós que son els fatxes que repten per aquí díns, que els importa un cogonbre si Cabrera es queda sense espècies marines i el que voldrien, seria urbanitzar-la totalment.

Valoración:1menosmas
Per Maria, fa dervers d'un any

Moles gràcies a Izquierda Unida, per defensar l'ecosistema les Illes Balears.

Valoración:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris