algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La FOLC denuncia l'ofensiva de l'Estat espanyol contra la immersió lingüística

La FOLC dona ple suport al model d'immersió lingüística vigent a Catalunya des de l'any 1983. «El Govern espanyol pretén atacar l'eix vertebrador del sistema educatiu de Catalunya amb l’afany de recentralització, posant així en perill la llengua catalana com a llengua vehicular a les escoles».

La federació ha explicat que la feina que la comunitat educativa ha fet per a la integració i la convivència social «és immensa i cal defensar-la. «La immersió lingüística garanteix el coneixement de la llengua pròpia als infants i joves que a casa seva no la parlen i al mateix temps que garanteix el coneixement del castellà a tot l’alumnat».

A més, ha remarcat que Catalunya és una societat d’acollida i una part important d'aquest mèrit social es deu a la feina de cohesió del professorat a les escoles. «La immersió lingüística a tots els centres educatius de Catalunya és un sistema reconegut internacionalment per tots els països que, com el nostre, tenen dues llengües oficials. Ha estat profundament estudiat i avaluat i s'ha implantat en altres països del món per la seva demostrada validesa i pel benefici al conjunt de la població sense distinció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris