cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Organitzen concentracions de suport a Valtonyc arreu de l'Estat

dBalears

El Tribunal Suprem es reunirà el proper dia 30 de gener per a decidir si és ferma la sentència de tres anys i sis mesos de presó a què va ser condemnat el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc.

Cal recordar que Valtonyc va ser condemnat a aquesta pena per l'Audiència Nacional espanyola per delictes d'«enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona i amenaces» pel contingut de les lletres d'algunes de les seves cançons, en què es refereix al Rei Joan Carles i el president del grupuscle Círculo Balear, Jorge Campos.

Des del Grup de Suport a Valtonyc han comunicat aquest dilluns que la possible sentència es faria pública després de 10 dies hàbils (el 13 de febrer). Per tant, per al 14 de febrer el Grup de Suport ha convocat una concentració de suport a Palma a la Plaça de Cort a les 19 hores. A Madrid també està confirmada una concentració el mateix dia 14 i queden per confirmar Barcelona i el País Basc.

Des del Grup de suport reivindiquen l'absolució de Josep Valtonyc i fan una crida a la ciutadania a prendre els carrers per defensar un dret tant bàsic com el de la llibertat d'expressió. «Mostrem fermament la nostra absoluta oposició a la política repressiva per part de l'Estat via policial, via legislativa (Llei Mordassa) i via judicial (a través de l'Audiència Nacional, tribunal post-franquista)».

A més, han explicat que consideren que han utilitzat Valtonyc com a «cap de turc per tal de donar una lliçó i un escarment a tota aquesta gent que en aquests temps de crisi econòmica i social, surt al carrer i s'organitza per un canvi o que simplement escriu un tweet per mostrar la seva disconformitat».

També han avisat que en el cas de que la sentència sigui condemnatòria, es recorrerà davant el Tribunal Constitucional, i si escau davant el Tribunal d'Estrasburg de Drets Humans. El pròxim 2 de febrer, està convocada una reunió a sa Pobla "Sa congregació" a les 18 hores, per tal de planejar les accions que es duran a terme en endavant. 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris