algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

La Fira de Calella i l'Alt Maresme dedica un espai per presentar les Balears

La directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; la directora general de Turisme, Pilar Carbonell; i la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), Núria Hinojosa, han assistit a la inauguració de la 37a Fira de Calella i l’Alt Maresme que enguany dedica un monogràfic a les Illes Balears.

Aquest espai és una plataforma de representació d’un territori per apropar-lo a Calella i promoure sinergies comunes a partir del coneixement cultural i popular de la comunitat convidada. També han estat presents a l’acte la vicepresidenta segona i consellera d’Interior, Comerç, Indústria i Relacions Institucionals del Consell Insular d’Eivissa, Marta Díaz; el conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Company; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artersania del Consell de Mallorca, Paula Ginard; entre d’altres.

El monogràfic dedicat a les Illes Balears ha estat coordinat i realitzat des de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i l’Agència de Turisme de les Illes Balears de Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, tot i que s’ha comptat amb la col·laboració dels consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. L’objectiu ha estat que els visitants de la Fira de Calella descobreixin les Illes Balears des de tots els seus vessants. Per això, s’han preparat exposicions i demostracions de cultura, gastronomia, natura, artesania, així com actuacions musicals i tradicionals.

Durant els tres de fira, l’espai comptarà amb tallers de llatra, llana, siurells, avarques, ganivets, joies, cançó mallorquina, entre d’altres. A més, hi haurà concerts de Joan Miquel Oliver, Uc i Cris Juanico, així com actuacions de la Colla de Dimonis de Sant Joan. Pel que fa a la gastronomia, a més de la presència d’empreses artesanes agroalimentàries, també hi haurà tasts de les diferents illes. L’exposició d’artesania mostrarà l’art del vidre bufat, les teles de llengües, la pedra en sec i ceràmica popular de Mallorca; l’avarca de Menorca; els instruments musicals i les espardenyes d’Eivissa; i l’estalonament de figueres de Formentera.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme és un dels màxims exponents del món firal català. Més de 40.000 persones visiten aquest esdeveniment cada any que ocupa 5.000 metres quadrats de superfície neta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris